Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ψήψο Εμπιστοσύνης Δίνει ο Κουβέλης Προκαταβολικά στη Συγκυβέρνηση του Σαμαροβενιζέλου






















Φωτο. Από τις παλιές καλές μέρες της τρικομματικής των καθαρμάτων.

Αποφασιστική στήριξη στη συγκυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου έδωσε σήμερα για μια ακόμη φορά η αμετανόητη φιλελεύθερη παρέα με το ψευδώνυμο "Δημοκρατική Αριστερά" της οποίας προϊσταται ο εξαπατημένος του εγκληματικού τριγώνου της τρικομματικής συγκυβέρνησης κυρ' Φώτης Κουβέλης.

Μπορεί ο τετραπέρατος δολοπλόκος κυρ' Φώτης να εξαπατήθηκε από τον αρχιερέα της παραπλάνησης και δεξιοτέχνη του ρεσάλτο σε κυβερνητικές καρέκλες που ακούει στο μεγαλομανές όνομα Βενιζέλος και να ωθήθηκε σε παραίτηση τον περασμένο Ιούνιο, με αφορμή το "μαύρο στην ΕΡΤ", αλλά και εκτός κυβέρνησης παίζει εξίσου καλά - αν όχι και καλύτερα - το ρόλο της στήριξης και της απορρόφησης των τριβών της δικομματικής (επισήμως) συγκυβέρνησης.
   
Σαν πιστός συνοδοιπόρος του συνδικάτου του εγκλήματος που κυβερνάει τη χώρα, ο ξεφτιλισμένος θίασος της ΔΗΜΑΡ, αποφάσισε σήμερα το πρωί, να δηλώσει, πρίν απ' όλους, πως θα ψηφίσει "Παρών" απέναντι στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό, γιατί η πρόταση δυσπιστίας προκειμένου να οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης απαιτεί υπερψήφισή της από 151 βουλευτές. Η "καθαρή" συγκυβέρνηση έχει, αν δεν κάνουμε λάθος, 155 όλους κι όλους (οι 50 από το μπόνους του εκλογικού νόμου Παυλόπουλου). 

Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ οι ψήφοι - ό,τι κι αν λέει αυτός - δεν είναι στην τσέπη του Βενιζέλα, όπως επίσης και στο χώρο της ΝΔ η ακροδεξιά δράκα Σαμαρά με τίποτα δεν ελέγχει το σύνολο των βουλευτών. Οι δε ανεξαρτητοποιημένοι βουλευτές δηλώνουν στη συντριπτική πλειοψηφία τους πως θα στηρίξουν την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να κάνει βουλευτές όλων των πτερύγων - για τους ποικίλους λόγους τους - μπροστά σε μιά πρόταση μομφής να την υπερψηφίσουν θα ήταν η πιθανότητα η πρόταση μομφής να είχε πιθανότητες επικράτησης (τουλαχιστον 151 ψήφοι).

Η απόφαση των καθαρμάτων του Κουβέλη για "παρών" στην ψηφοφορία, απομακρύνει κάθε πιθανότητα επικράτησης της μομφής και συνεπώς κανείς από τους για τους δικούς του λόγους ξεπλύματος βουλευτής δεν θα αναλάβει το ρίσκο της συμβολικής καταψήφισης της κυβέρνησης, πράγμα που θα σήμαινε την αυτόματη πολιτική του εξαφάνιση την επόμενη μέρα.
 
Την ηλιθιότητά του να ξεγελαστεί από τον αρχιδολοπλόκο Βενιζέλο και να παραιτηθεί από την τρικομματική πρώτος αυτός, ακολουθούμενος δήθεν στη συνέχεια από το Βαγγέλα, ο κυρ' Κουβέλης θα την πληρώσει τώρα πολύ ακριβότερα. 

Βρισκόμενος καί εκτός κυβέρνησης καί εκτός μίζας είναι υπόχρεος για το ξέπλυμα της κυβέρνησης, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη στήριξη της παραπαίουσας κυβέρνησης προκειμένου να τον ξαναπαίξουν την αμέσως επόμενη μέρα οι δύο συνεταίροι της τρόϊκας (αν τη γλυτώσουν).

Τραγική ειρωνεία για την παρέα Κουβέλη είναι πως για την υπεράσπιση δήθεν της ΕΡΤ παραιτήθηκαν από την τρικομματική και για την ΕΡΤ επίσης αποκαλύφθηκε το βρώμικο παιχνίδι στήριξης που δίνει στη συγκυβέρνηση του Σαμαροβενιζέλου.

Αυτός είναι λοιπόν ο ρόλος του Κουβέλη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον ξεχάσει.

ΥΓ. Για την ανεκδιήγητη πρώην διευθύνουσα σύμβουλο της "Περισσός Α.Ε." και επικεφαλή της ΚΟ της εταιρίας της στο ελληνικό κοινοβούλιο Αλέκα Παπαρήγα μόνο αηδία αισθανόμαστε. 

Έφτασε αυτό το ανδρείκελο της συγκυβέρνησης σε τέτοιο αδιέξοδο από την αντίθεση στην πρόταση μομφής που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την απόλυτη ταυτόχρονα αδυναμία της να την καταψηφίσει που δεν δίστασε με την ανερμάτιστη ωμότητα που τη διακρίνει να τολμήσει να χαρακτηρήσει από το βήμα της βουλής τον ΣΥΡΙΖΑ σαν το καρότο αντί του μαστιγίου το οποίο είναι η κυβέρνηση των Σαμαρά - Βενιζέλου.

Αυτός είναι λοιπόν ο ρόλος του ΚΚΕ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον ξεχάσει.

5 σχόλια:

  1. "Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον ξεχάσει"
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα ξεχάσει... Ελπίζω μόνο ότι δε θα ξεχάσει και τις υποσχέσεις του στον λαό... γιατί και ο λαός δε θα ξεχάσει. Και δυστυχώς στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα είναι χειρότερα γιατί οποιοδήποτε "λάθος"ή "κωλοτούμπα" δε θα χρεωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε όλη την αριστερά. Και φυσικά κάποιοι δεν ξεχνάμε τι έλεγε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι λέει τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμάται. Και θα θυμάται τόσο περισσότερο όσο είμαστε σε θέση να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των καθαρμάτων από τις ίδιες τις δυνάμεις της κοινωνίας που δοκιμάζεται και δεν αντέχει άλλο. Το Τέλος θα το βάλει η κοινωνία. Με την κοινωνία στο πλευρό του ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα κάνει βήμα πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας έχουν δέσει χειροπόδαρα, δεν πρόκειται να πέσει με τίποτα η κυβέρνηση παρά μόνο αν επαναστατήσει ο λαός, φυσικά όχι οτι θα του στρώσουν και το χαλί να το κάνει. Είναι πολλά φαίνεται τα λεφτά που παίζονται στη συγκυρία! Από τη ΔΗΜΑΡ δεν περιμένουμε τίποτα! Το ΚΚΕ έχει της αυτής του το χαβά, το γνωστό βιολί, αλλά δυστυχώς και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ δεν κινούνε τίποτα από τα κάτω, ακόμα και εκεί που κρατάνε τα ηνία.

    Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να απονομιμοποιήσουμε εντελώς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και να θεωρούμε ως μη υπαρκτές δήθεν απεργίες που προκηρύσσουν, διότι αυτές καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες στον κόσμο που περιμένει να πιαστεί από κάπου και αναλώνεται σε μια 24ωρη κάθε μήνα αφήνοντας έτσι να κυλά εις βάρος μας ο χρόνος, να κερδίζουν χρόνο τα συμφέροντα που κυβερνάνε.

    Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να υπάρχει μια σταθερή γραμμή για γενική απεργία διαρκείας, αρχίζοντας από επί μέρους κλάδους και συμπαρατασσόμενοι με όποιον κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

    Τη Δευτέρα ο Καζάκης, το Δεν Πληρώνω, εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ και ο Γιάννης Τόλιος από το Αριστερό Ρεύμα βρίσκονται σε κοινή συζήτηση στο Πολυτεχνείο. Τέτοιου είδους πρέπει να είναι οι συμμαχίες, με ριζοσπαστικές δυνάμεις που κινούνται στη βάση και δεν φοβούνται τη γενική απεργία διαρκείας. Σε αυτή τη φάση χρειαζόμαστε και τους ΑΝ. ΕΛ. των οποίων η στάση είναι στη σωστή κατεύθυνση, χρειαζόμαστε πλατιές συμμαχίες με όλους τους δημοκράτες, ακόμα και της λαϊκής δεξιάς, των συντηρητικών που όμως δεν είναι καθάρματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ τα πιο ευστοχα σχολια που εχω διαβασει. με βρισκει απολυτως συμφωνο

      Διαγραφή
    2. Αγαπητοί φίλοι όλοι θέλουμε απαλλαγή από την χούντα των δανειστών και από τους εδώ πρόθυμους εκτελεστές εντολών. Όλοι απαιτούμε ενότητα της αριστεράς. Βλέπεται όμως ότι το ΚΚΕ με τίποτα δεν μπορεί να χωνέψει πώς ένα κόμμα μικρό της αριστεράς του πήρε όλες τις πρωτοβουλίες και το άφησε, με δική του ευθύνη στην άκρη. Η δε ΡΗΜΑΔ, χορεύει στο ρυθμό της τρόικας. Επίσης όλοι απαιτούμε εκπλήρωση των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο Καζάκης, ο Τόλιος, ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ και το δεν πληρώνω, δεν είναι αυτοί που θα κάνουν την γενική απεργία, όπως λέτε, αλλά οι εργαζόμενοι. Αυτό όμως είναι ζητούμενο. Κανένα κόμμα και καμία κίνηση δεν μπορεί να εξαναγκάσει ή να πείσει τους εργαζόμενους να απεργήσουν. Γιατί και αν ακόμα πολύ θα το ήθελαν, υπάρχουν βλέπεται και αυτές οι ριμάδες οικονομικές ανάγκες που δρουν καταλυτικά.

      Διαγραφή