Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Πανεπιστήμιο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων θα ιδρύσει ο George Soros "για την καταπολέμηση των εθνικιστών και της κλιματικής αλλαγής"


Σας θυμίζει κάτι, η ατζέντα του George Soros;


























Πηγή: bloomberg.com

Πρωτότυπο άρθρο: George Soros to Start $1 Billion School to Fight Nationalists, Climate Change

Η μετάφραση έγινε από το blog "για την κοινωνική αριστερά"

Της
Κάθριν Μπάρτον
23 Ιανουαρίου 2020, 10:18 μμ GMT+2
Ενημέρωση 23 Ιανουαρίου 2020, 22:59 GMT+2


Θα επιδιώξει να καταπολεμήσει αυταρχικές κυβερνήσεις και κλιματική αλλαγή.
Λέει ότι τα στελέχη του Facebook και Trump συνωμοτούν για την επανεκλογή του.  
Ο δισεκατομμυριούχος George Soros είπε ότι θα αφιερώσει ένα δισ. δολάρια για να ξεκινήσει ένα παγκόσμιο πανεπιστήμιο για να καταπολεμήσει αυταρχικές κυβερνήσεις και αλλαγή του κλίματος, καλώντας τις δίδυμες προκλήσεις που απειλούν την επιβίωση του πολιτισμού μας.
Το Πανεπιστημιακό Δίκτυο Ανοικτής Κοινωνίας θα προσφέρει ένα διεθνές βήμα διδασκαλίας και έρευνας, δήλωσε ο 89χρονος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Το πανεπιστήμιο θα ξεκινήσει μέσω μιας σύμπραξης του Κεντροευρωπαϊκού Πανεπιστημίου που υποστηρίζεται από τον Soros και του Bard College.
"Ως μακροπρόθεσμη στρατηγική η καλύτερη ελπίδα μας έγκειται στην πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση, ειδικά σε μια εκπαίδευση που ενισχύει την αυτονομία του ατόμου καλλιεργώντας την κριτική σκέψη και δίνοντας έμφαση στην ακαδημαϊκή ελευθερία", ανέφερε ο Σόρος.
Στην ομιλία του και σε συνέχιση της ερώτησης και της απάντησης, ο Soros κάλυψε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της "υπερθερμανθείσας" αμερικανικής οικονομίας, της κυριαρχίας της Facebook Inc. και της αυταρχικής εξουσίας των Xi Jinping, Narendra Modi, Jair Bolsonaro και Donald Trump, τον οποίο απεκάλεσε "κομπιναδόρο και υπέρτατο ναρκισσιστή".

Διαβάστε περισσότερα: Ο George Soros με τα δικά του λόγια
"Λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική έκτακτη ανάγκη και την παγκόσμια αναταραχή, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το 2020 και τα επόμενα χρόνια θα καθορίσουν όχι μόνο την τύχη του Xi και του Trump, αλλά και τη μοίρα του κόσμου", ανέφερε.
Ο Σόρος επίσης για άλλη μια φορά επέκρινε το Facebook για την αποτυχία του να αστυνομεύσει το δίκτυο κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.
"Δεν υπάρχει τίποτα που να τους σταματήσει και νομίζω ότι υπάρχει ένα είδος άτυπης επιχείρησης αμοιβαίας βοήθειας ή συμφωνίας που αναπτύσσεται μεταξύ του Trump και του Facebook", ανέφερε ο Soros. "Το Facebook θα συνεργαστεί για να επανεκλέξει τον Trump και ο Trump θα εργαστεί για την προστασία του Facebook.
Ο Trump, είπε, είναι υπεύθυνος για την υπερθέρμανση της οικονομίας. "Μια υπερθερμανθείσα οικονομία δεν μπορεί να διατηρηθεί σε βρασμό για πάρα πολύ καιρό", είπε.
Ο Σόρος “τα χτυπάει” αυτά τα θέματα όπως και σε προηγούμενες ομιλίες του στο Νταβός. Πέρυσι, ο φιλάνθρωπος προειδοποίησε για τον «θανάσιμο κίνδυνο» της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης από την Κίνα για να καταπιέζει τους πολίτες της υπό την ηγεσία του Xi, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο των δημοκρατιών.
Έχει επίσης επιτεθεί σε κολοσσούς κοινωνικών μέσων, όπως το Facebook και το Google, λέγοντας ότι πρέπει να ρυθμιστούν. Πέρυσι τα συνέκρινε με εταιρείες τυχερών παιχνιδιών που προωθούν τον εθισμό των χρηστών και δήλωσε ότι εκμεταλλεύονται τα δεδομένα που ελέγχουν.
Ο Soros λειτουργεί σαν αλεξικέραυνο λόγω των πολιτικών του απόψεων και των φιλανθρωπικών του προσπαθειών. Ένας επί μακρόν υποστηρικτής και χρηματοδότης προοδευτικών σκοπών και Δημοκρατών πολιτικών, έχει γίνει στόχος ακροδεξιών ακτιβιστών.
Ο Σόρος έκλεισε το αντισταθμιστικό κεφάλαιο του (hedge fund) και μετέτρεψε την εταιρεία του σε οικογενειακή επιχείρησή . Το Soros Fund Management των 25 δισ $ τώρα διαχειρίζεται κυρίως τα χρήματα για τα Ιδρύματα της Ανοικτής Κοινωνίας, ένα παγκόσμιο δίκτυο φιλανθρωπιών.

Με τη βοήθεια της Clea Simos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου