Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Με αφορμή την ανοικτή επιστολή του Μίκη στον Τσίπρα, μια άγνωστη πτυχή από τη μεγαλειώδη διαδήλωση του λαού στο Σύνταγμα στις 12.2.2012 ενάντια στο 2ο μνημόνιο (από τον γιατρό Γεώργιο Βήχα)


Σημείωμα του γιατρού Γεωργίου Βήχα στο fb : https://www.facebook.com/dr.vichas/posts/1207900609297445?comment_id=1207981032622736&notif_t=feed_comment_reply&notif_id=1480844434415115

Με αφορμή την ανοικτή επιστολή του Μίκη στον Τσίπρα, ο γιατρός Γεώργιος Βήχας παρουσιάζει μια άγνωστη πτυχή από τη μεγαλειώδη διαδήλωση του λαού στο Σύνταγμα στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 ενάντια στο 2ο μνημόνιο της συγκυβέρνησης Παπαδήμου. 

Με αφορμή την ανοικτή επιστολή του Μίκη στον Τσίπρα, θυμήθηκα τις στιγμές που έζησα με τον Μίκη τον Φεβρουάριο του 2012. Θα σας διηγηθώ κάτι που δεν είναι γνωστό, κάτι που το έζησα από κοντά και αφορά τον Μίκη και τον Τσίπρα.

11 Φεβρουαρίου 2012 μία μέρα πρίν την ψήφιση του 2ου μνημονίου, είμαστε στο σπίτι του Μίκη και σχεδιάζουμε το πλάνο της διαδήλωσης της επόμενης μέρας. Έχουν αποφασίσει ο Μίκης με τον Μανώλη Γλέζο να κατέβουν στο Σύνταγμα και να διαδηλώσουν μαζί με τις χιλιάδες των πολιτών. Εγώ θα τους συνοδεύω ως γιατρός, γιατί γνωρίζουν και οι δύο πως θα δεχτούν επίθεση. Μέσα στον σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται και η έξοδος του Τσίπρα από την Βουλή, μπροστά στον Άγνωστο στρατιώτη, όπου θα συναντήσει τον Μίκη και τον Μανώλη και οι τρείς τους να διαδηλώσουν με τον λαό. Η συνεννόηση Μίκη-Τσίπρα γίνεται μπροστά μου τηλεφωνικά. Ο Μίκης είναι ενθουσιασμένος!
12 Φεβρουαρίου 2012. Έχουμε φτάσει μπροστά στον Άγνωστο στρατιώτη. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού στο κέντρο της Αθήνας. Αστυνομία και ΜΑΤ παντού. Ο Τσίπρας πουθενά. Τα ΜΑΤ δεν χάνουν χρόνο και ρίχνουν τα πρώτα χημικά πάνω στον Μίκη και στον Γλέζο. Σε πολύ λίγο πνίγεται η Αθήνα από τα χημικά. Ο Τσίπρας πουθενά!


Μετά από λίγες ώρες μπαίνουμε στην Βουλή με τον Μίκη. Καταβεβλημένος από τα χημικά πάνω στο καροτσάκι, φωνάζει μέσα στη Βουλή " δολοφόνοι σήμερα ψηφίζετε τον θάνατο της Ελλάδας" . Είναι μία από τις πολλές στιγμές που εκείνη την μέρα κατάλαβα από τι σπάνιο " υλικό" είναι φτιαγμένος αυτός ο άνθρωπος.


Ο Τσίπρας προφανώς έχει ενημερωθεί πως ο Μίκης έχει μπεί στη Βουλή και βγαίνει από την ολομέλεια και έρχεται πρός το μέρος μας.


Μίκης: (στο καροτσάκι καταβεβλημένος σωματικά αλλά με ακμαίο ηθικό και ψυχή έφηβου ) << μας πούλησες,σε περιμέναμε, γιατί δεν κατέβηκες;>>


Τσίπρας: ( με το κουστούμι-χωρίς γραβάτα - ατσαλάκωτος ) σε φανερή αμηχανία, σαν παιδάκι που το μαλώνουν, με ένα αταίριαστο χαμόγελο << αγωνιζόμαστε εδώ εμείς Μίκη>>


Μίκης: << όχι Αλέξη, έξω αγωνίζονται, ο αληθινός αγώνας δίνεται έξω αυτή τη στιγμή και η θέση σου ήταν εκεί όχι εδώ. >>


Ο Τσίπρας ψέλλισε κάτι και απομακρύνθηκε...


Αυτό αντί άλλης απαντήσεως σε όσα γράφονται για τον Μίκη από χθές.

Για να θυμηθούμε τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, της 12 Φλεβάρη 2012: 


1 σχόλιο:

  1. Είναι η διαφορά ενός ανθρώπου αλλά ίσως και μιας εποχής με τσίπα, με ανδρισμό από ένα κωλόπαιδο και μια εποχή αμβλυμένης ηθικής όπου όλα επιτρέπονται, δεν υπάρχει ντροπή για τίποτα. Γιατί δεν θα στεκόταν ο Τσίπρας χωρίς το κατάλληλλο κοινωνικό υπόβαθρο. Ελπίζουμε σύντομα να διαψευστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή