Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Γ. Βαρουφάκης (συνέντευξη στον Παπαχελά - ΣΚΑΪ 19.1.2016) Μια συνέντευξη σημαντική τόσο για όσα αποκαλύπτει όσο και για όσα αποσιωπά.

Στη Σημαντική συνέντευξη που έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Αλέξη Παπαχελά και μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ στις 19.1.2016, φωτίζονται ακόμη περισσότερο πολλά από αυτά που ήδη ήταν γνωστά σε όσους παρακολουθούσαμε την πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 μέχρι και το δημοψήφισμα του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015.

Από τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη κρατάμε την πιό χαρακτηριστική αποκάλυψη - που για όσους γνωρίζαμε δεν αποτελεί έκπληξη - πως ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την πορεία και την καταστροφική εξέλιξη  της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΕ και την υπογραφή του 3ου Μνημονίου είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, ο σκιώδης υπερπρωθυπουργός της χώρας.

Αυτό που παρατηρήσαμε και αξίζει να σημειώσουμε είναι πως από τη συνέντευξη λείπουν δυό βασικοί παράμετροι που έπαιξαν και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις:

Η πρώτη παράμετρος είναι ο ρόλος του αμερικάνικου παράγοντα κατά τις διαπραγματεύσεις, η φανερή επιρροή του προέδρου και του υπουργού οικονομικών των ΗΠΑ στον έλληνα πρωθυπουργό καθώς και η αινιγματική αποσιώπηση του Γιάνη Βαρουφάκη για το τί συνέβει μεταξύ 20 και 24 Φεβρουαρίου που ανέτρεψε τη συμφωνία με τον γερμανικό παράγοντα.

Η δεύτερη παράμετρος είναι ο ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη του παραρτήματος της ΕΚΤ στη χώρα, της ΤΤΕ, Γιάννη Στουρνάρα, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο Στουρνάρας φρόντισε να αποκαλύψει το ρόλο του κατά την κρίσιμη περίοδο του Ιουλίου 2015 σε συνέντευξη που παραχώρισε πριν λίγες μόλις ημέρες στον ίδιο μάλιστα δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ (ΣΚΑΪ 12.1.2016 - μετά το 12:30 λεπτό) τον Αλέξη Παπαχελά. 

Χωρίς αυτές τις δύο παραχωρήσεις, είμαστε σίγουροι πως συνέντευξη ο Βαρουφάκης δεν θα έβλεπε ποτέ. 

Αλλά τί νόημα έχει η συνέντευξη αυτή για την αποκατάσταση του προσώπου του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και της αλήθειας και μπορεί να συμβάλλει στην επιδιωκόμενη ανασύσταση της εικόνας του μια συνέντευξη όταν η εμφάνισή του συνδέεται και εξαρτάται από τέτοιου κολοσιαίου μεγέθους απόκρυψη γεγονότων όπου τον αποκαλύπτουν σαν έναν ακόμη παράγοντα χειραγώγισης της αλήθειας;   

Εκτός και αν η συνέντευξη που παρακολουθήσαμε δεν είναι ολόκληρη και είναι αποτέλεσμα μοντάζ από όπου επιλεκτικά απουσιάζουν πιθανές αναφορές στα παραπάνω δύο ζητήματα. Θα περιμένουμε να μάθουμε.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη και κρίνετε.

αρχική πηγή: skai.gr

Δείτε επίσης σχετικές αναρτήσεις μας από την περίοδο Ιουνίου -Ιουλίου 2015:ΚΑΙ πρωθυπουργός "παντός καιρού", ΚΑΙ..."Παπαδήμος";

Τζον Πίλτζερ: «Iστορική προδοσία» η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην συνεργήσουν στο ευρωπαϊκό πραξικόπημα κατά της χώρας. ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Βαρουφάκης : Η συμφωνία είναι «μια νέα Συνθήκη των Βερσαλιών»

Το Κόμμα υπεράνω όλων; Οι Βουλευτές, το Σύνταγμα η πατρίδα και η ιδεολογία

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος : Η συμφωνία της ΕΕ της 13ης Ιουλίου

Τη στιγμή της πανωλεθρίας της, η αστική τάξη απειλεί την ελληνική δημοκρατία δια στόματος Μεϊμαράκη

Πόλεμος στον πόλεμο! (Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γόρδιος Δεσμός)

Ηχηρό μήνυμα ΟΗΕ υπέρ του δημοψηφίσματος και κατά ΔΝΤ και ΕΕ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Να μην επιτρέψει ο λαός την ανατροπή της κυβέρνησης (video)

Mark Weisbrot : Οι ευρωπαϊκές αρχές προσπαθούν να αναγκάσουν την αλλαγή του καθεστώτος στην Ελλάδα;

Τα μέτρα - "τελεσίγραφο" με τα οποία οι "θεσμοί" στοχεύουν στην ανατροπή του Τσίπρα

ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΒΡΩ ΜΑ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΩ

Ενα πολύ ευρωπαϊκό πραξικόπημα

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 ψηφίζουμε ΟΧΙ στο πραξικόπημα των "θεσμών" κατά της ελληνικής δημοκρατίας . Διαβάστε τις προτάσεις - τελεσίγραφο των "θεσμών" εδώ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ, σήμερα 29.6.2015 στο Σύνταγμα, 7.30 μμ

ΟΧΙ σε ΟΛΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου