Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ξανθός & Πολάκης : Αυτοί οι δυό ηλίθιοι δεν θα μπορούσαν να είναι υπουργο-υφυπουργοί υγείας καμίας άλλης χώρας.




















Όχι γιατί είναι ανίδεοι, τέτοιοι υπήρξαν κι άλλοι.

Ούτε γιατί είναι τραμπούκοι - συμπεριφορά πάντως που δεν συνάδει με τον τομέα της υγείας -



- Τέτοιοι, περάσανε και χειρότεροι από το Υπουργείο Υγείας.

Αλλά γιατί μεταχειρίζονται τις δομές της δημόσιας υγείας όπως μεταχειρίστηκαν το κόμμα τους.

Ό,τι δεν το ελέγχουν, το κουρεύουν.

Ακόμα κι αν έχει να επιδείξει έργο πρωτοποριακό σαν αυτό του νοσοκομείου "ΕΛΠΙΣ", του μόνου νοσοκομείου που αποφάσισε - μεταξύ άλλων - να περιθάλπτει ανασφάλιστους ασθενείς, πράγμα που παρά τις υποσχέσεις του Ξανθού και  του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει (και η γνώμη μας είναι πως δεν θα γίνει) πράξη σε κανένα άλλο νοσοκομείο του ΕΣΥ.

Από το "ΕΛΠΙΣ" λοιπόν ξήλωσαν τον έως σήμερα Διοικητή, Θεόδωρο Γιάνναρο.






















Αναδημοσίευση από 15minutes.gr

Απέλυσαν έναν διοικητή νοσοκομείου ενώ αυτός βρισκόταν στις ΗΠΑ ψάχνοντας υλικά για το νοσοκομείο του. Το δικό του μήνυμα στον προσωπικό του λογιαριασμό στο facebook έστειλε από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς κ. Θεόδωρος Γιάνναρος, με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για το κόψιμο των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών του ΕΣΥ.

Στο μήνυμά του- στο οποίο υπάρχει συναισθηματική φόρτιση- ο κ. Γιάνναρος αναφέρει ότι ο ίδιος θα συνεχίσει το έργο που έχει αναλάβει σαν να μη συμβαίνει τίποτα, παρά την παύση του από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά το μήνυμα έχει ως εξής:

«Καλησπερα σε “ολες και σε όλους. Καλημέρα σπο το Los Angeles. Εδώ η ώρα είναι 08:30 το πρωί.
Πριν, λίγο, τηλεφωνικά, μου κοινοποιήθηκε η παύση μου, από Διοικητής του Ελπίς. Παρολ” αυτά, η μάχη θα συνεχιστεί, από άλλα, ίσως, μετερίζια…!!!
Οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη, το ίδιο και το Ελπίς, για να συνεχίσει το έργο του! Δεν έχω σκοπό να σταματήσω αυτό που άρχισα, αλλά θα συνεχίσω σαν τίποτα να μην συνέβη!! Τραβάμε μπροστα!»

Δείτε τη δράση του Θ. Γιάνναρου που εκδιώχθηκε…

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Θεόδωρος Γιάνναρος δεν προλαβαίνει να φτιάχνει βαλίτσες. Προχθές επέστρεψε από ένα ακόμα ταξίδι-αστραπή στη Γερμανία (πάντα μένει για μία ημέρα, το πολύ δύο) και σε λίγες ημέρες ετοιμάζει βαλίτσες για Λος Αντζελες. Και αυτό το ταξίδι θα είναι σύντομο. Το νοσοκομείο τον χρειάζεται πίσω. Αλλωστε για το νοσοκομείο γίνονται όλα αυτά τα πηγαινέλα.

Ο διοικητής του «Ελπίς», όταν στην κρίση είδε τον προϋπολογισμό του να μειώνεται δραματικά, από 19 εκατ. ευρώ το 2009 σε 6,5 εκατ. το 2014 (και ακόμα λιγότερα φέτος), δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Εδώ και χρόνια καλλιεργεί συνεργασίες με τους Ελληνες της διασποράς, δρέποντας σήμερα τους πολύτιμους καρπούς. «Πήγα στη Γερμανία και επέστρεψα με νέο γαστρεντερολογικό», λέει. «Είναι όλο δωρεά από τους Γερμανούς, Ελληνες και φιλέλληνες. Τώρα έχω κινητοποιήσει ανθρώπους ώστε από το ταξίδι στις ΗΠΑ να αποκτήσουμε νέα μικροσκόπια ΩΡΛ και καρδιολογικό. Είμαι σε συζητήσεις και με το «Αλ Τζαζίρα» ώστε, μέσω fund raising που θα οργανωθεί, να αποκτήσουμε ψηφιακό χειρουργείο. Μόνο έτσι μπορούμε να κινηθούμε. Αν περίμενα να κάνω αιτήσεις για όλ’ αυτά, δεν θα γινόταν τίποτα».

Η εφευρετικότητά του, ακόμα και στα πλέον ασφυκτικά πλαίσια, σε συνδυασμό με τη δράση του σε ό,τι αφορά τους ανασφάλιστους πολίτες (οι οποίοι, ως γνωστόν, έχουν «ελευθέρας» στο Ελπίς), είχαν φέρει τον κ. Γιάνναρο στα φώτα της δημοσιότητας διεθνώς. Μεγάλα μέσα, όπως το «Αλ Τζαζίρα», το CNN, το Reuters κ.ά., είχαν προβάλει εκτενή ρεπορτάζ για το παράδειγμά του, κάνοντας το όνομά του γνωστό στις ελληνικές παροικίες σε όλο τον κόσμο, που αμέσως κινητοποιήθηκαν. Μετά από μια τέτοια εκπομπή, επίσης, το 2012, ο Αυστριακός Ερβιν Σριμπφ σύστησε την οργάνωση «Βοήθεια για την Ελλάδα»

(www.griechenlandhilfe.at), με πρώτη δράση την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού στο «Ελπίς». «Μέχρι σήμερα έρχονται δύο φορές το μήνα και μας φέρνουν υλικά», λέει ο κ. Γιάνναρος. «Πλέον, η βοήθεια είναι τόσο μεγάλη που τροφοδοτούμε 20 σημεία στην Ελλάδα, από τα χωριά SOS μέχρι ιδρύματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες στα Ιωάννινα και την Πάτρα».

Ναι, οι προσφορές πια είναι τόσες πολλές που διοχετεύονται και αλλού. «Δεν μας λείπει τίποτα. Κάνουμε σφιχτή διαχείριση και τα βολεύουμε. Η κρίση μάς έκανε πιο ευέλικτους και καινοτόμους, αυτό ήταν το θετικό. Αν μας λείπει κάτι, θα πάρω το παραδίπλα νοσοκομείο που έχει και θα του το δώσω σε μερικές μέρες που θα έχω παραλαβή. Οι συνεργασίες δημιουργούν άλλες δυνατότητες επιβίωσης. Ποτέ δεν λείπει το ίδιο πράγμα από όλες τις δομές».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτήν τη φάση είναι η έλλειψη προσωπικού. «Αλλά και αυτό θα λυθεί. Αντί να γκρινιάζω, ψάχνω να βρω λύσεις και πιέζω. Οταν διεκδικείς πετυχαίνεις».

Το «Ελπίς» διαχειρίζεται σήμερα διπλάσιο αριθμό ασθενών απ’ ό,τι στην αρχή της ύφεσης, κυρίως αφού υποδέχεται τον ανασφάλιστο πληθυσμό της Αθήνας. Ο κ. Γιάνναρος ηγείται της «Συμμαχίας Νοσοκομείων για τους Ανασφάλιστους», που πιέζει για την αλλαγή του νομικού πλαισίου, ενώ συνεργάζεται και με κοινωνικά ιατρεία. «Σήμερα οι άνθρωποι αυτοί χρειάζεται να περνούν από επιτροπές (σ.σ. για να κριθεί εάν είναι δικαιούχοι). Εάν ένας άνθρωπος όμως έρθει με χολοκυστίτιδα, μπορεί να μην κινδυνεύει άμεσα η ζωή του, αλλά, αν δεν τον χειρουργήσω, μπορεί να πάθει παγκρεατίτιδα και να επιστρέψει σαν έκτακτο περιστατικό και τότε το κράτος να ξοδέψει τα διπλάσια χρήματα για την περίθαλψή του. Εγώ πάντως τα χρήματα που έχουν κοστίσει οι ανασφάλιστοι τα ’χω φέρει πίσω με δωρεές».

Στις 5 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στις ΗΠΑ, προσκεκλημένος του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου (American Hellenic Council) της Καλιφόρνιας, για τη συγκέντρωση δωρεών προς το νοσοκομείο. Αδράττει όλες τις ευκαιρίες, εξαντλεί κάθε πιθανότητα, ακριβώς όπως με τους ασθενείς τελικού σταδίου. «Οταν ο Θεός παίρνει την τελευταία απόφασή του για έναν ασθενή, εμείς του αλλάζουμε την απόφαση», συνηθίζει να λέει.

Δείτε την απάντηση του Θεόδωρου Γιάνναρου στην πράξη αποπομπής του:



Είναι ηλίθιος - πράγματι:



Υ.Γ. Με αυτούς τους κανίβαλους υπουργούς, υγεία για το λαό δεν θα δούμε ούτε στα όνειρά μας.

3 σχόλια:

  1. ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΤΕ: Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια...

    Και οι δυο, ειδικα ο "πολλα βαρυς" Πολακης, προσπαθουν με τα παπαγαλακια της 1ης Υγειονομικης Περιφερειας που ανηκει το Ελπις, να ψαξουν... τις δωρεες, μηπως και μπορεσουν να αντεπιτεθουν και να ψελλισει, ο Πολακης, κατι, εστω και σε διαλεκτο...
    Αν δεν βρει, σιγουρα θα δωσει ρεστα στον "κατασκευαστικο τομεα" της υγειας, ωστε να κατασκευασει κατι... Ομως, κυριε Πολακη... με λαθος ανθρωπο τα βαλατε, γιατι η νικες γι' αυτον, εχουν γινρι, πλεον, συνηθεια, ειδικα, οταν εχει δικιο...!!! :) Θα τον συνεβουλευα να ασχοληθει περισσοτερο με την αναισθησιολογο εξαδελφη του που καιει!
    Το θεμα των διοικητων θα τον καψει λιγο αργοτερα, οταν η φωτια θα εχει γιγαντωθει!!!
    Θεοδωρος Γιανναρος
    τ. Διοικητης "Ελπις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή