Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Νομιμοποίηση ΤΩΡΑ για τις "Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες". Κι αν δεν του αρέσει του Σταθάκη να παραιτηθεί ΤΩΡΑ !




















Ανάλγητος εμφανίστηκε απόψε στη βουλή ο Γ. Σταθάκης, ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ; απέναντι στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σχετικά με την ανάγκη θεσμικής κατοχύρωσης και τον τερματισμό των διώξεων που υφίστανται όλο και συχνότερα οι "Αγορές χωρίς Μεσάζοντες" σε πολλούς δήμους της χώρας.

Η ερώτηση του Α. Τριανταφυλλίδη προς τον Υπουργό Γ. Σταθάκη είναι η ακόλουθη.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Θέμα: Αγορές χωρίς Μεσάζοντες

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση των τελευταίων πέντε ετών, λόγω των γνωστών 
μνημονιακών πολιτικών, σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές  προϊόντων πρώτης ανάγκης (π.χ. γάλα, λαχανικά κ.λ.π.) γέννησαν τις  πρωτοβουλίες αγροτών - παραγωγών που είναι γνωστές με το όνομα «ΑΓΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ». Κύριος στόχος των πρωτοβουλιών αυτών ήταν και είναι  να προμηθεύσουν τους πληττόμενους οικονομικά πολίτες - καταναλωτές με προϊόντα φτηνά και ποιοτικά. 

Παρόλο που τα τελευταία τρία χρόνια οι «ΑΓΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» επεκτάθηκαν και λειτούργησαν σε όλη τη χώρα, δυστυχώς τους τελευταίους δυο μήνες γινόμαστε μάρτυρες οι αγορές αυτές –μετά από καταγγελίες– να αντιμετωπίζονται από τις αστυνομικές αρχές ως παράνομες λειτουργίες παρεμπορίου, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που προβλέπει ο νόμος για τις περιπτώσεις αυτές. (Πρόσφατα παραδείγματα στο δήμο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης και στο δήμο Γλυφάδας- Αθήνα). 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

1.Προτίθεται να καλύψει το θεσμικό κενό για τη λειτουργία αυτών των αγορών «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»;

2.Θα υπάρξει μέριμνα για την αυτονόητη δέσμη προδιαγραφών τόσο για την φορολογική τους υποχρέωση όσο και τον ποιοτικό έλεγχο των προσφερόμενων προϊόντων;
  
Στην εύλογη ερώτηση του βουλευτή Τριανταφυλλίδη για την υπεράσπιση της ζωής του λαού, ο οποίος μπροστά στην απερίγραπτη φτώχεια και την πείνα επινόησε την παράκαμψη της κερδοσκοπίας των μεσαζόντων και αυτοοργανώθηκε με τις ελάχιστες και στοιχειώδεις για τις ανάγκες επιβίωσής του αυτές "αγορές χωρίς μεσάζοντες", ο Σταθάκης προτίμησε να απαντήσει με βαθυστόχαστες ανόητες και προκλητικές υπεκφυγές για δήθεν σύνθετο ζήτημα που απαιτεί διάλογο διότι πρέπει να πάρει δήθεν υπ' όψη όλες τις πλευρές.

Άκου να δείς Σταθάκη.

Την άλλη πλευρά, αυτή των μεσαζόντων και του κεφαλαίου την έπαιρνε υπ΄όψην της και η προηγούμενη κυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων. Εσένα σε εκλέξαμε για να στηρίξεις την πλευρά αυτών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Αν δεν σου ταιριάζει αυτή η θέση, μάζεψτα και δρόμο.

Καταργήστε τώρα και χωρίς δεύτερη συζήτηση το άρθρο 25 του νόμου 4264/2014

στο οποίο στηρίζονται και το οποίο επικαλούνται όλες οι διώξεις που ασκούνται ενάντια στο κίνημα "χωρίς μεσάζοντες"
 
Άρθρο 25
 
Υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο
 
1. Προϋπόθεση για την άσκηση της δραστηριότητας
υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου είναι να έχει πραγμα−
τοποιηθεί δήλωση έναρξης του επιτηδεύματος του γυ−
ρολόγου ή άλλης εμπορικής δραστηριότητας.
 
2. Δεν επιτρέπεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου: (α)
πλησίον καταστημάτων που διαθέτουν ομοειδή είδη και
(β) σε δήμους με πληθυσμό άνω των τριών χιλιάδων
(3.000) κατοίκων.
 
3. Όποιος ασκεί υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο επιτρέ−
πεται να παραμένει στάσιμος μόνο κατά τη διάρκεια
της συναλλαγής.
 

Σταθάκη, ντροπή του ΣΥΡΙΖΑ, άκου αυτό που σου λέμε και πίστεψέ μας : η ανοχή μας στην ύβρη έχει όρια και καλύτερα να μην την προκαλέσεις περισσότερο.

Διαβάστε:




 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου