Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Το Πραξικόπημα των Τραπεζικών Ελίτ Ολοκληρώθηκε. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , ΛΑΟΣ, Διόρισαν Πρωθυπουργό της χώρας το αφεντικό τους, τον τραπεζίτη, Λουκά Παπαδήμο.


Πηγές: //ΠαραλληλοΓράφος//Βαθύ Κόκκινο

 

Λ. Παπαδήμος: Ο ευπατρίδης των τραπεζών

 

Λομπίστας του πολυεθνικού κεφαλαίου διορίζεται πρωθυπουργός ερήμην του λαού. Αντιδημοκρατική εκτροπή που πρέπει να ματαιωθεί με μαζικές και αποφασιστικές λαϊκές κινητοποιήσεις


Του Γιώργου Βασσάλου (πρώτη δημοσίευση: Αριστερό Βήμα)

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν τελικά, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, να διορίσουν από κοινού τον Λουκά Παπαδήμο ως πρωθυπουργό. Δημοκρατική Συμμαχία και ΛΑΟΣ στήριξαν ενθουσιωδώς τη διαδικασία αυτή, ενώ το ίδιο έκαναν πιο διακριτικά και η Δημοκρατική Αριστερά και οι Πράσινοι. Οι δυνάμεις αυτές συγκροτούν πλέον επισήμως το «κόμμα της τάξης» που βάζει πλάτη για να εφαρμοστεί η θέληση του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, πάνω στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό που ήδη ανέτρεψε με τις κινητοποιήσεις του έναν πρωθυπουργό που δεν τον εκπροσωπούσε πια με καμία έννοια.  

Το μέτωπο των πολιτικών αυτών δυνάμεων βάζει στο τιμόνι της χώρας έναν άνθρωπο που με καμία διαδικασία δεν έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός.

Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τυχαίος. Είναι μέλος του λόμπι που ονομάζεται Trilateral Commission (Τριμερής Επιτροπή). Πρόκειται για οργανισμό που έφτιαξαν στη δεκαετία του ’70 εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών από τα τρία ιμπεριαλιστικά κέντρα της τότε εποχής (ΗΠΑ, Δ. Ευρώπη, Ιαπωνία) και είχε ως ρητό στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών και την αύξηση της εξουσίας των εταιρειών αυτών.

Ιδού τι λέγεται για το λόμπι αυτό από την Αυστραλή ακαδημαϊκό Sharon Beder:
H Trialteral Commission είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο δίκτυα εταιρειών μπορούν να εντάξουν υψηλά ιστάμενους σε κυβερνήσεις και δημόσιες διοικήσεις μέσα σε συμμαχίες εναντίον της δημοκρατίας. Η Τριμερής Επιτροπή δημιουργήθηκε για να “διαμορφώσει τη δημόσια πολιτική” σε μια εποχή που η δημοκρατία έθετε εξοργιστικά εμπόδια στις πολυεθνικές. Το 1975, η Τριμερής Επιτροπή δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο “Η Κρίση της Δημοκρατίας”. Ανάμεσα στους συγγραφείς της ήταν ο γνωστός αντιδραστικός Samuel Huntington.

Η έκθεση διαπίστωνε ότι “κάποια από τα προβλήματα διακυβέρνησης σήμερα οφείλονται στην υπερβολική δημοκρατία”. Η έκθεση είπε επίσης ότι “χρειάζεται πράγματι ένας βαθμός περιορισμού της δημοκρατίας” και ακόμα ότι “η αποτελεσματική λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος απαιτεί ένα βαθμό απάθειας και μη ανάμειξης ενός μέρους ατόμων και ομάδων”. Ιδού λοιπόν η ομάδα πίεσης της οποίας είναι μέχρι σήμερα μέλος ο κύριος Παπαδήμος και της οποίας ακριβώς την ιδρυτική αποστολή έρχεται να εκπληρώσει στην Ελλάδα: να επιβάλει την απάθεια στον ελληνικό λαό που αγωνίζεται ενάντια στα άδικα μέτρα και να «μετριάσει» το δικαίωμά του να διαλέγει ποιος θα τον κυβερνάει.

Ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της Τριμερούς Επιτροπής David Rockfeller εξήγησε το σκοπό ύπαρξής της, λέγοντας ότι «πρέπει να μειωθεί ο ρόλος της κυβέρνησης. Κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτά που έκανε η κυβέρνηση και οι εταιρείες φαίνονται να είναι οι οντότητες που είναι πιο λογικό να το κάνουν αυτό». Αυτό ακριβώς προβλέπει και το πρόγραμμα της Τρόικας που έρχεται να εφαρμόσει ο κύριος Παπαδήμος. Την παράδοση όλων των λειτουργιών της ελληνικής κοινωνίας σε πολυεθνικά αρπακτικά που είναι στην πράξη τα ίδια με αυτά που τον επέβαλαν μέσω του ελέγχου που ασκούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην κυρία Μέρκελ και στον κύριο Σαρκοζί.

Στις 7 Νοεμβρίου, οι Financial Times έγραψαν: «…πρωτοκλασάτοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και λομπίστες διενεργούν εντατικές συζητήσεις για να εντοπίσουν υποψηφίους για υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας». Να πώς σχηματίστηκε η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου ερήμην του λαού και με τις μεγάλες εταιρείες να έχουν καθοριστικό ρόλο.
Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι επίσης ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενός μη εκλεγμένου οργανισμού που δεν είναι υπόλογος σε κανέναν και  καθορίζει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Τέτοια σώματα είναι η Ομάδα των Τριάντα [1] και το Σκιώδες Συμβούλιο της ΕΚΤ (δείτε τα μέλη του στο τέλος αυτού του άρθρου).

Την πολιτική θέληση των τραπεζών που συμμετέχουν σε αυτά τα λόμπι εκπλήρωνε και ο κ. Παπαδήμος όταν ήταν υποδιευθυντής της ΕΚΤ. Αποτελεί λοιπόν δοκιμασμένο μέλος της παγκόσμιας τραπεζικής ελίτ και αυτήν κυρίως αντιλαμβάνεται ως τη «μητέρα-πατρίδα» του.
Δεν πρέπει να αναμένεται λοιπόν ότι ο κύριος αυτός θα «χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του και τις επαφές του για να ωφελήσει τον ελληνικό λαό», όπως λένε τα παπαγαλάκια. Πρόκειται για εκπρόσωπο του διεθνούς τραπεζικού και πολυεθνικού κεφαλαίου που έρχεται με τρόπο ανάλογο που τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα έφεραν στην εξουσία τον Μεταξά τη δεκαετία του ’30, καθώς και με τη θετική έγκριση των ευρωπαϊκών ελίτ.

Είναι άκρως αυτο-εξευτελιστικό για τις ίδιες τις ευρωπαϊκές ελίτ που αποδέχονται –αν δεν επιβάλλουν– το πρόσωπο αυτό που ήταν επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος το διάστημα που η Ελλάδα διαστρέβλωσε τα δημοσιονομικά της μεγέθη ώστε να μπει στο Ευρώ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πόσο ψεύτική ήταν η –έτσι κι αλλιώς δέκα χρόνια καθυστερημένη– οργή των «ευρωπαίων εταίρων» για τη χάλκευση των στατιστικών, που φυσικά δεν έγινε μόνο στην Ελλάδα. Από κοινού οι ευρωπαϊκές ελίτ με την ελληνική αστική ηγεσία σχεδίασαν την είσοδο της χώρας στο ευρώ, μαζί και τώρα σχεδιάζουν μια νέα αντιδημοκρατική εκτροπή ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Βασική αποστολή του Λουκά Παπαδήμου είναι να επιβάλει στον ελληνικό λαό με αντιδημοκρατικό τρόπο την απόφαση της τελευταίας συνόδου της ΕΕ που προβλέπει την εγκατάσταση ελεγκτών της Κομισιόν (βλέπε task force) και της ΕΚΤ σε όλα τα υπουργεία, τη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος απευθείας από την Τρόικα καθώς και το αποικιακό σχέδιο «Ήλιος» με το οποίο ξένες πολυεθνικές θα κλέβουν ηλιακή ενέργεια από την Ελλάδα για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες αλλού.

Δεν υπάρχει λοιπόν άλλη αξιοπρεπής πολιτική επιλογή πέρα από την ένταση των κινητοποιήσεων απαιτώντας την άμεση διάλυση της κυβέρνησης αυτής, εκλογές τώρα και απόρριψη της απόφασης της συνόδου.

[1] Περισσότερα γι’ αυτή την ομάδα σε πρόσφατη δημοσίευση του Παρατηρητηρίου της Ευρώπης των Πολυεθνικών

Δείτε επίσης: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παρέδωσαν τη χώρα στην «Τριμερή» – Ο «παγκόσμιος» ρόλος Παπαδήμου

Και εδώ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το αποτυχημένο πραξικόπημα της διαπλοκής με Λ. Παπαδήμο  

 

Το who is who του Λουκά Παπαδήμου (το επίσημο)


 
Στις 11 Οκτωβρίου του 1947 γεννήθηκε στην Αθήνα ο Λουκάς Παπαδήμος και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών.

Σπούδασε Φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), από όπου αποφοίτησε το 1970, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογική Μηχανική (1972) και πραγματοποίησε διδακτορικό (1978) στα Οικονομικά.

Παράλληλα, εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ. Το 1980 εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985 - 1993).

Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας, παραμένοντας μέχρι το 2002. Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.

Να σημειωθεί ότι έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.ά.

Παράλληλα, με την επαγγελματική του σταδιοδρομία ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος


Μην έχετε καμιά αμφιβολία:

Η νέα κυβέρνηση θα εκλεγεί στους δρόμους.Διαβάστε το εξαιρετικό κείμενο του Λευτέρη Αρβανίτη στο  ALTER THESS:
Στην εθνική ενότητα είμαστε προδότες


ΕΚΤΡΟΠΗ


politexneio.jpg

 Αναδημοσίευση από: ALTER THESS

Πανηγυρίζει σύσσωμη η χώρα, για το νέο πρωθυπουργό της κυβέρνησης του μνημονίου, Λουκά Παπαδήμο. Μετά από ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων σε κλειστά γραφεία, με βασικό γνώμονα την εφαρμογή του μνημονίου, την υπογραφή και εφαρμογή της δανειακής σύμβασης και τη συγκρότηση του προϋπολογισμού, η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας όρισε πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη με πλούσιο παρελθόν και ακόμη πιο πλούσιο μέλλον.

Ο Λουκάς Παπαδήμος θεωρείται ο άνθρωπος όλων των πρωθυπουργών, με επιρροή στους κύκλους των τεχνοκρατών της ΕΕ, που σχεδιάζουν τα μέτρα λιτότητας στις φτωχές χώρες του Ευρωπαικού Νότου. Είναι ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του ως κεντρικός τραπεζίτης με τη σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και τη δημιουργική λογιστική που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Ο κ.Παπαδήμος υπήρξε η πρώτη και μοναδική όπως φάνηκε επιλογή του κυρίαρχου αστικού μπλοκ και πλέον περνάει στην ιστορία ως μοναδικός πρωθυπουργός στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, χωρίς λαϊκή εντολή.

Ακόμη και οι όποιες αντιδράσεις εκφράστηκαν κυρίως από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για την ανάγκη ανάληψης της πρωθυπουργίας από πολιτικό πρόσωπο, εξαλείφτηκαν υπό την έντονη πίεση των ελίτ, που είχαν αποφασίσει εκ των προτέρων το νέο πρωθυπουργό.

Πρώτοι στόχοι της νέας κυβέρνησης των τραπεζιτών, η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, η διάλυση του δημόσιου τομέα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η νέα κυβέρνηση δεν έχει συγκεκριμένη θητεία, δεν είναι μεταβατική, δεν έχει στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Είναι μια κυβέρνηση  πραξικοπηματική που ακόμη και αν ορίσει ημερομηνία εκλογών, δεν πρέπει να καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία. Είναι μια κυβέρνηση που ο λαός οφείλει να αποδυναμώνει κάθε ημέρα, μέχρι να πέσει. Είναι η αδιαμεσολάβητη συμμετοχή των τραπεζιτών στην πολιτική εξουσία.

Υγ.1. Σε μια εβδομάδα ακριβώς είναι η επέτειος του πολυτεχνείου. Κάλή αρχή στη κυβέρνηση και στους υπουργούς των κρίσιμων υπουργείων.
Υγ.2. Μόλις ανακοινώθηκε το όνομα του νέου πρωθυπουργού το χρηματιστήριο εκτοξεύτηκε, οι τράπεζες απογειώθηκαν και τα ΜΜΕ ανοίγουν σαμπάνιες για το χαρμόσυνο συμβάν.
Λ.Α

Αυταρχική εκτροπή ο διορισμός του Λ. Παπαδήμου ως πρωθυπουργού 

 
Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση
Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου
  • Αυταρχική εκτροπή ο διορισμός του Λ. Παπαδήμου ως πρωθυπουργού
  • Δικτατορία των δανειστών με την βούλα της ΕΕ και των τραπεζιτών

1 σχόλιο: