Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Greek Parliamentary Garage On Fire And Other Dramatic Footage From Today's Athens Riots

Αναδημοσίευση από www.zerohedge.com

Tyler Durden's picture


Today's deadly protests in Athens, in which one Greek has died, have been the most violent of the year so far. For footage of the Parliament's garage building as well as numerous dramatic photos of the violents riot, which is continuing over night, see attached.
This is what a fire in a parliamentary garage looks like:






??????????? ????????????? ??? ????? ??????? ???? ??????????










































Κι ένα σχόλιο από μέρους μας.


Μετά από δυό χρόνια πήγαιν - έλα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ Ομόνοια - Στύλους Ολυμπίου Διός μέσω Πλατείας Συντάγματος, τούτη τη φορά στις 19 και 20 Οκτώβρη το ΚΚΕ αποφάσισε να κάνει περικύκλωση και αποκλεισμό της Βουλής (από όλους εμάς τους υπόλοιπους). 


Μετά από δύο χρόνια πλάκα στην πλάτη του λαού με διάσπαση και περιφρόνηση κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας και κάθε διαδήλωσης που δεν βρισκόταν στον έλεγχό του και ιδίως αυτών που είχαν σαν επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος, το περιούσιο κόμμα θεώρησε (με την άδεια φυσικά των αρχών) πως ήρθε η στιγμή να πάρει στα στιβαρά του χέρια την κεντρικής πολιτικής σημασίας πλατεία της χώρας και κυρίως το πάνω τμήμα της που γειτνιάζει με το κοινοβούλιο (μη και γίνει και καμιά σταβή από κανέναν πλανημένο λαό και τρέχουμε και δε φτάνουμε).


Έπιασε λοιπόν πλάτη από νωρίς το πρωί στα κάγκελα της αστυνομίας και ανέλαβε στη θέση της το έργο της περιφρούρησης του κοινοβουλίου από κάθε επίδοξο "διασαλευτή της τάξης" και της καθως πρέπει ήττας του λαού. (Οι λαοί πρέπει πάντα να ηττούνται σιωπηρά και να θυσιάζονται αγόγγυστα. Έτσι λέει το ευαγγέλιο του περιούσιου που φυλάγεται στα υπόγεια του Περισσού).


                                 ΠΗΓΗ: enosy.blogspot.com

Είναι να λυπάται κανείς αυτή τη νέα εσοδεία των θρησκευόμενων Κνιτών με τα παλούκια και τα κόκκινα σημαιάκια που κορδώνονται με πλάτη τα ΜΑΤ κι έχοντας απέναντι τον εχθρό λαό. 

Ωστόσο συναισθήματα δεν χωράνε στην πολιτική (όπως θα έλεγε και ο "ατσάλινος" πατερούλης) και πολύ περισσότερο αν πρόκειται για τους πιό μάχιμους των αναρχικών που την ντροπή που όλοι μας κατάπιαμε, έ αυτοί δεν την καταπίνουν και κάτι τέτοια δεν τα σηκώνουν. Τους έδωσαν λοιπόν ένα μάθημα δημοκρατίας με μαυροκόκκινα παλούκια ενάντια σε κόκκινα παλούκια με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα νοσοκομεία με ανοιγμένα κεφάλια και την αστυνομία να διασκεδάζει και να αναλαμβάνει κατόπιν το έργο της τελικής σάρωσης όλων μας. Μεγάλη Νίκη.

Α. Και το επίμαχο Πολυνομοσχέδιο που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις τις συλλογικές συμβάσεις και τις αμοιβές στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, πέρασε από το "κοινοβούλιο" έστω και με την διαγραφή της Λούκας Κατσέλη από τον Δον Κορλεόνε αφού δεν του ψήφισε το άρθρο 37 του νομοσχεδίου.

έ. εσείς με τα ρόπαλα, ραντεβού στις σπηλιές.

ΥΓ. Ο γραμματέας του Παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα του ΠΑΜΕ, Δημήτρης Κοτζαρίδης έπεσε νεκρός, στη διάρκεια των συγκρούσεων, λένε. Ίσως να τον εγκατέλειψε η αδύναμη καρδιά του, λένε οι ιατροδικαστές. Ήταν όπως λένε οι πολιτικές ανακοινώσεις "άτυχος". Αλλά μαζί του, άτυχοι είμαστε με μια ορισμένη έννοια, όλοι μας. Γιατί όσο προχωράει η συντριβή της κοινωνίας συνηθίζουμε. Συνηθίζουμε τον τυχαίο θάνατο και αυτό μας προετοιμάζει να συνηθίσουμε και τον σκόπιμο φόνο. Προσοχή αδέρφια. Προσοχή.


2 σχόλια:

  1. Πολύ καλό φίλε μου, πολύ καλό. Όπως τα λες από την αρχή μέχρι το τέλος. Και το ζήτημα είναι αυτό ακριβώς: να μη συνηθίσουμε τις ήττες που τρώμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε όλη τη μεταπολίτευση, αυτά τα καθάρματα με τις οδηγίες των ασφαλιτών, μετατρέπουν σε παρωδία και τσίρκο, κάθε αληθινά επαναστατική πράξη του λαού. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης τους. Τη στάση του ΚΚΕ την ξέρουμε χρόνια, τη βλέπουμε. Αλλά ο λαός δεν είναι κουκουλοφόρος, ασφαλίτης, δολοφόνος και ούτε ο κόσμος του ΚΚΕ είναι όλος συνειδητά μέρος του πολιτικού παιχνιδιού που η στάση του κόμματος του υπηρετεί. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα φασιστοειδή με τις κουκούλες, τα ρόπαλα, ο κόσμος θα είχε κουβεντιάσει με τον κόσμο του ΠΑΜΕ – ήταν μια ευκαιρία μια και αποφάσισαν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο και να μην κρατάνε αποστάσεις, έστω και έτσι – και θα ήταν σε εξέλιξη κάποιες ζυμώσεις, όσο μπορείς να κουβεντιάσεις με αρτηριοσκληρωτικούς σαν τους κουκουέδες. Αλλά ο λαός, με συνύπαρξη και διάλογο, θα έβρισκε διόδους, και σίγουρα στις βάσεις των κομμάτων γίνονται διεργασίες. Η βία του αίματος ήθελε να απαγορεύσει ακριβώς αυτές τις όποιες συναντήσεις που είναι βασική προϋπόθεση για κοινωνική αλλαγή. Είμαστε στην ίδια μεριά με τα παιδιά της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ, με τους οικοδόμους και τη φτωχολογιά που στηρίζει αυτό το ιστορικό κόμμα. Κάνουν λάθος αλλά θα το λύσουμε με συντροφικότητα, με διάλογο, με υπομονή από τη μεριά μας και κυρίως με την κοινή μας στάση και μοίρα. Γιατί μόνο αυτό τον τρόπο έχουμε εμείς. Όλα τα άλλα είναι φασισμός. Έξω οι δολοφόνοι από τις συγκεντρώσεις του λαού.

    κ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή