Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να πέσει αυτό το Σαββατοκύριακο. Τα μέλη της πρέπει να συλληφθούν και να δικαστούν για εσχάτη προδοσία.
























19.5.2016. Με ένα πολυνομοσχέδιο 7500 σελίδων ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ολόκληρη τη χώρα και τους κατοίκους της σε ξένες δυνάμεις.



Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να πέσει αυτό το Σαββατοκύριακο.

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.


3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.


4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»


Τα μέλη της πρέπει να συλληφθούν και να δικαστούν για εσχάτη προδοσία.

 
1. Όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας να καταλύσει, να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού ή να αποστερήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία, τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση ή τη Βουλή από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα, τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη από δεκαπέντε ως είκοσι έτη.

2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος επιχειρεί να τελέσει την πράξη της προηγούμενης παραγράφου με κατάχρηση της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους ή με σφετερισμό της ιδιότητας αυτής, καθώς και όποιος ασκεί την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέλαβε με τους τρόπους και τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.

3. Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματος θεωρούνται στο Κεφάλαιο αυτό: α) η ανάδειξη του Αρχηγού του Κράτους με εκλογή, β) το δικαίωμα του λαού να εκλέγει τη Βουλή με γενικές, άμεσες, ελεύθερες, ίσες και μυστικές ψηφοφορίες μέσα στα συνταγματικά χρονικά πλαίσια, γ) το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, δ) η αρχή του πολυκομματισμού, ε) η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα, στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και της δικαστικής λειτουργίας από το Σύνταγμα και τους νόμους, ζ) η αρχή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.

4. Δεν τιμωρούνται ως συμμέτοχοι στις πράξεις των παραγράφων 1 και 2 δημόσιοι υπάλληλοι ή λειτουργοί, αν άσκησαν τα καθήκοντά τους όσο διήρκεσε ο σφετερισμός της λαϊκής κυριαρχίας ή η παράνομη κατάλυση ή αδράνεια του δημοκρατικού πολιτεύματος, εφόσον η άσκηση των καθηκόντων τους ήταν αναγκαία αποκλειστικά για τη συνέχιση της λειτουργίας του κράτους και δεν έγινε με σκοπό τη διατήρηση της εξουσίας από τους σφετεριστές της.
Kinoniki Aristera

4 σχόλια:

  1. Από "κοινωνικό" αυριανισμό πάμε καλά, από "κοινωνική αριστερά" διακρίνεται κάποιο έλλειμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα έχει την στήριξη της αστικής τάξης. Μιας αστικής τάξης που ήταν πάντα στο πλευρό του κατακτητή. Σε όλους τους αγώνες του έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολόκληρη η αριστερά στην Ελλάδα, αποδείχτηκε παράρτημα της αστικής τάξης σε διατεταγμένη υπηρεσία, δούρειος ίππος και εκτελεστής ενός εγκληματικού συμβολαίου ενάντια στη χώρα και το λαό.

      Όλα μοιάζουν τακτοποιημένα και ελεγχόμενα ... αλλά υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγοντας της απόκλισης από το ορθολογικό.

      Η εξέγερση του συναισθήματος που υπερβαίνει τα λογικά πολιτικά σχέδια και τις "λογικές" ιδέες του αδιεξόδου και ανατρέπει τα σχεδιασμένα σενάρια και την αναμενόμενη έκβαση.

      Δεν γίνεται ποτέ με τον ίδιο τρόπο αλλά γίνεται πάντα όταν το ανθρώπινο και η δύναμη της ζωής έρθει στη σκηνή της ιστορίας.

      Διαγραφή