Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Οι ψευδοαναρχικοί χρυσαυγίτες των Εξαρχείων μικρογραφία μιας ολόκληρης χώρας...

Αναδημοσιεύουμε από τρύπιο ευρώ

Οταν επιτίθεσαι σε κάποιον λόγω της ιδιότητας κι όχι της προσωπικότητάς του τότε δικαιωματικά επιφυλάσσεις για τον εαυτό σου το χαρακτηρισμό τού φασίστα, ακόμα κι αν υποδύεσαι τον αναρχικό. Την ίδια συμπεριφορά, άλλωστε, επιδεικνύουν οι χιμπαντζήδες με τα μαύρα στους μετανάστες: δεν τους νοιάζει ποιός είναι αυτός που μαχαιρώνουν, αν είναι για παράδειγμα ένας έντιμος οικογενειάρχης ή ένας απατεώνας. Τους αρκεί που είναι μελαμψός. Κι όταν, μάλιστα, απαγορεύεις σε κάποιον να επισκέπτεται μια περιοχή, την οποία εσύ θεωρείς φέουδό σου, τότε δεν απέχεις καθόλου από τους χρυσαυγίτες κι αυτό γιατί η ελευθερία για την οποία υποτίθεται πως αγωνίζεσαι είναι περιχαρακωμένη από τις δικές σου ιδιοκτησιακές σου αντιλήψεις...

Πώς να το κάνουμε, δεν αντέχει στη λογική να μιλάς θεωρητικώς υπέρ τής κατάργησης της ιδιοκτησίας την ίδια ώρα που απαγορεύεις στον Γιάνη Βαρουφάκη να δειπνεί με τη σύζυγό του στα Εξάρχεια, και μάλιστα όχι γιατί δεν σου αρέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης αλλά γιατί είναι υπουργός Οικονομικών, για τον οποίο έχεις την απαίτηση να ορίζεις εσύ πού μπορεί να τρώει και πού όχι. Με συγχωρείτε, αλλά αυτή η συμπεριφορά έχει τόση σχέση με το αναρχικό πνεύμα όση οι μολότοφ σε μπατσάδικα με την επανάσταση κι όσοι την ασπάζονται, συγχωρούνται μόνο αν διακατέχονται από την πρώτη ορμή τής νιότης. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι τύραννοι που προσπαθούν να επιβάλλουν τις ωραιότερες ιδέες με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Κι αν είναι έμμισθα όργανα της ελίτ, τότε τουλάχιστον μπορώ να διακρίνω ένα τρόπον τινά σοβαρό κίνητρο. Αν, πάλι, τραμπουκίζουν στο όνομα της ελευθερίας γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα πάρει σάρκα κι οστά η ουτοπία είναι "απλώς" ηλίθιοι...

 
Βεβαίως δεν ταλαιπωρούνται από τις αντιφάσεις τους μόνο οι ψευδοαναρχικοί των Εξαρχείων, οι οποίοι είναι μια θλιβερή μειοψηφία τού αναρχικού κόσμου όχι μόνο στα Εξάρχεια αλλά κι οπουδήποτε αλλού, στιγματίζοντάς τον στο υποσυνείδητο του λούμπεν προλεταριάτου και των μονίμως εύπιστων νοικοκυραίων. Μια ολόκληρη κοινωνία, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις (έστω με τα κατευθυνόμενα ερωτήματα), επιθυμεί διακαώς τη σωτηρία της χωρίς να κουνήσει ούτε καν το δαχτυλάκι της: θέλει πάση θυσία συμφωνία με τους εταίρους, αλλά αν αυτή είναι ένα τρίτο μνημόνιο θα πετά ντομάτες στον Αλέξη Τσίπρα. Δεν βούλεται δημοψήφισμα, αλλά αν το νέο πρόγραμμα είναι το ίδιο επαχθές με το προηγούμενο και για την εφαρμογή του υπογραφούν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θα ξεσηκωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σιγά μην βγει και στους δρόμους) για τον αυταρχισμό τής εξουσίας που δεν λογαριάζει τους πολίτες της. Σαρκάζει, και καλά κάνει, τους εθελόδουλους πολιτικούς που δεν διαπραγματεύτηκαν, στα καπηλειά βρίζει αυτούς που της έκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά την ίδια ώρα έχει το ευρώ για φετίχ, δυσχεραίνοντας την όποια κυβέρνηση να φτάσει στη μεγάλη σύγκρουση με τους διεθνείς τοκογλύφους. Με λίγα λόγια, βολευόμαστε στην θέση τού θεατή που χειροκροτεί ή αποδοκιμάζει όσους βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να φορέσουμε σορτσάκι για να αγωνιστούμε κι εμείς οι ίδιοι. Είναι λογικό να προτιμάς να μασουλάς πασατέμπο από το να ιδρώνεις τη φανέλα. Πάνω σε αυτήν την ευκολία, άλλωστε, στηρίχθηκε η καταστροφή μας...

Δεν τα γράφω όλα αυτά για να δικαιολογήσω κάποια πιθανή κωλοτούμπα τής κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του έχουν ιδεολογική υποχρέωση να παραμείνουν πιστοί στη βάση των προεκλογικών τους δεσμεύσεων, με όποιες λογικές παραχωρήσεις μπορεί να γίνουν στο πλαίσιο μιας διαπραγμάτευσης στην οποία η δύναμή μας είναι αυτή του ανθρώπου που κρατά τη χειροβομβίδα. Η ενδιάμεση συμφωνία που θα προκύψει τις επόμενες ημέρες, αλλά κυρίως η τελική τού Ιουνίου οφείλουν να συμπεριλαμβάνουν τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης. Το ένα σκέλος, δηλαδή, είναι να αποφευχθεί η εκ νέου επιβάρυνση των συνήθων υποζυγίων. Το άλλο οφείλει να περιλαμβάνει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο θα αναδιανείμει δικαίως τον παραγόμενο πλούτο και θα δημιουργεί ίσες και πολλές ευκαιρίες για την παραγωγή νέου...

Σε διαφορετική περίπτωση, ακόμα κι αν γλιτώσουμε τώρα ένα νέο γύρο άγριας και ταξικής λιτότητας, θα βρεθούμε στην ίδια δεινή θέση και στο άμεσο μέλλον. Κοντολογίς, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι υπόλοιποι υπουργοί έχουν υποχρέωση στις επόμενες γενιές να σταθούν ανώτεροι του όχλου που κυβερνούν σήμερα. Αν το τολμήσουν, στο τέλος τής ημέρας θα έχουν μαζί τους κι εκείνους που τώρα τους προπηλακίζουν στα Εξάρχεια ή τους "συνετίζουν" μέσω δημοσκοπήσεων. Ολοι φοβούνται το νέο μέχρι αυτό να πάρει σχήμα και μορφή. Απαξ και λάβει και βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τής πλειονότητας κανείς δεν θα θυμάται την τρομοκρατία με την οποία τους "πότιζε" το κατεστημένο για να σώσει το τομάρι του... 
Διαβάστε επίσης:


Να προσέξετε ορισμένοι εκεί στα Εξάρχεια γιατί αρχίζετε να μοιάζετε όλο και περισσότερο με τους αντιπάλους σας.


4 σχόλια:

  1. Αν και δεν είναι και τόσο σπουδαίο θέμα να ασχολούμαστε, μπροστά σε αυτό που συμβαίνει σε τούτο τον τόπο εδώ και 5 χρόνια και το οποίο συνεχίζεται, ωστόσο ας σχολιάσουμε τουλάχιστον οτι αυτοί οι τύποι κάνανε και ήρωα τον Βαρουφάκη που μόνο τέτοιος δεν είναι. Από εκεί και πέρα, από "ψευδό..." άλλο τίποτα: ψευδοαναρχικοί, ψευδοαριστεροί, ψευδοοικονομολόγοι που τους ξεγελάνε με το καλημέρα σας στα eurogroup, ψευδοπρωθυπουργοί που τους δώσανε προφορικές υποσχέσεις και τις πίστεψαν λες και επρόκειτο για τη δική τους περιουσία και όχι την ύπαρξη μιας ολόκληρης χώρας... Μην το ψάχνουμε λοιπόν ποιος είναι ψεύτικος και ποιος δεν είναι γιατί θα βρούμε πολλά φέικ γύρω μας και κυρίως στην πολιτική σκηνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελιτισμός, υπεροψία, επιλεκτική μνήμη, απαιτήσεις καθαρότητας και θεωρία των δύο άκρων.
    Και μου το παίζετε και "προοδευτικοί".
    Δεν θέλω να θυμίσω τις αντιδράσεις όταν τα πάθαιναν οι απέναντι. Τότε ήταν λαική οργή, δικαιοσύνη κλπ.Γιατί όχι και τώρα? Τώρα ήρθε η ώρα να κριθούν στην πράξη όλοι αυτοί που άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν όλο αυτό το χρόνικό διάστημα.Λιτό βίο δεν θέλατε, λιτό βίο θα πάρετε!
    Λίγο να ξέρατε και την υπόθεση, δεν θα αναπαράγατε τα παραπάνω.Ας ρωτούσατε και τους θαμώνες του μαγαζιού να δείτε τι είπαν.Συνεχίστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μας επιτρέπετε, σας θυμίζουμε ότι οι "απέναντι" δεν τα πάθαιναν γιατί ήταν γενικώς "πολιτικοί" ή γιατί "πατούσαν" τα Εξάρχεια.

      Επίσης, μάρτυρες του συγκεκριμένου συμβάντος δεν υπήρξαμε αλλά έχουμε αποδείξει πως είμαστε πάντα ανοιχτοί στην αλήθεια.

      Εννοείτε ότι το άρθρο που αναδημοσιεύουμε είναι παραπλανητικό;

      Ως προς τα περιστατικά; Ως προς τις διαπιστώσεις; Ως προς τις θέσεις του γράφοντος;

      Βοηθήστε μας με αυτά που γνωρίζετε ή πιστεύετε και χωρίς αν είναι δυνατόν να μας χρεώνετε εκ των πρoτέρων με τους δικούς σας φόβους.

      Διαγραφή
  3. Ανακοίνωση για την επίθεση στα γραφεία της ΟΜ Εξαρχείων

    Την Κυριακή 26 Απριλίου, τα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων στην οδό Καλλιδρομίου έγιναν στόχος επίθεσης για τρίτη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η τελευταία επίθεση ήταν χειρότερη από τις προηγούμενες, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να θρηνήσουμε τραυματισμούς ή θύματα.

    Συγκεκριμένα, την ώρα που δύο σύντροφοι βρίσκονταν στα γραφεία, άγνωστοι πέταξαν κοτρόνες στην τζαμαρία και την έσπασαν.

    Τα απαράδεκτα αυτά επαναλαμβανόμενα χτυπήματα σε πολιτικούς χώρους, στέκια και συλλογικότητες το μόνο που καταδεικνύουν είναι τον πολιτικό μηδενισμό όσων τα διαπράττουν σε μια κρίσιμη εποχή για την κοινωνία αλλά και για τα Εξάρχεια, όπου εδώ και χρόνια εξυφαίνονται σχέδια αποδόμησης του ριζοσπαστικού - πολυσυλλεκτικού χαρακτήρα της γειτονιάς.

    Αυτές οι πρακτικές πολιτικού και κοινωνικού κανιβαλισμού θέτουν στο στόχαστρο τις κοινωνικές αντιστάσεις και τις δημοκρατικές ελευθερίες, επιδιώκοντας την αδιανόητη για μας ενεργοποίηση των δυνάμεων καταστολής ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ, καθώς και των συντηρητικών ανακλαστικών της κοινωνίας.

    Στο πλαίσιο αυτής της πρακτικής αποκλεισμών και βιαιοτήτων εντάσσονται και επιθέσεις από ομάδες που θεωρούν τα Εξάρχεια "περιοχή τους", όπως αυτή ενάντια στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, το βράδυ της Τρίτης 28/5, ή παλαιότερα ενάντια σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων που διακινούσαν προεκλογικό υλικό της Ανοιχτής Πόλης, τον Μάιο του 2014.

    Οι μηδενιστικές αυτές πρακτικές δεν θα περάσουν.

    Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή