Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

16.4.2015 : Η πρώτη διαδήλωση "κατσαρόλας" του εργοδοτικού σωματείου της "HELLAS GOLD" με ανοιχτή στήριξη της ΝΔ και υπόγεια στήριξη από το ΚΚΕ





















Είναι στ' αλήθεια ανατριχιαστικό να βλέπεις την ευκολία με την οποία εργαζόμενοι μετατρέπονται σε ενεργούμενα εγκληματικών συμφερόντων και απόλυτα συνειδητά αναλαμβάνουν με πρωτόγνωρο κυνισμό το ρόλο του μισθοφορικού στρατού της HELLAS GOLD και υπεράσπισης της ληστρικής κατάληψης που η εταιρία πραγματοποιεί παράνομα εδώ και χρόνια στη χρυσοφόρα περιοχή του παρθένου δάσους των Σκουριών της Χαλκιδικής.



Στα χαρούμενα πρόσωπα και τα ψευδή συνθήματα των εξαχρειωμένων διαδηλωτών των εργοδοτικών σωματείων οι οποίοι με επιδότηση του MEGAλου Αφεντικού τους αναλαμβάνουν το ρόλο του υπερασπιστή της μεγαλύτερης καταστροφής που συντελείται αυτή τη στιγμή στο έδαφος της χώρας, συνειδητοποιεί κανείς το μέγεθος της διάβρωσης της αντίληψης που έχει καταφέρει να επιβάλλει  το σύστημα της οικονομικής μαφίας που λυμαίνεται τη χώρα, το σύστημα της εξαγοράς συνειδήσεων, της αδιαφορίας για τις συνέπειες στο περιβάλλον και τη ζωή, της αναγόρευσης των συμφερόντων της ληστρικής επέλασης σκοτεινών εταιριών σε καθολικό κοινωνικό συμφέρον και ταύτισης με αυτά τα συμφέροντα.

Η πρώτη διαδήλωση "κατσαρόλας - κράνους" με επιδότηση της HELLAS GOLD είναι γεγονός. Ανησυχητικό γεγονός. Και ακόμη πιό ανησυχητικό είναι το γεγονός πως στο πλάι της Νέας Δημοκρατίας, του Γεωργιάδη που "διαδήλωσε" με το κράνος της εταιρίας και των βουλευτών της ΝΔ που υποδέχτηκαν τους μισθοφόρους διαδηλωτές στο προαύλιο της Βουλής βρέθηκε και το ΚΚΕ.


Δεν πέφτουμε φυσικά απ' τα σύννεφα με τη στάση του πολιτικού και του συνδικαλιστικού βραχίονα της "ΠΕΡΙΣΣΟΣ Α.Ε.". Έχει αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια πως όπου δραστηριοποιείται εταιρικά ο Μπόμπολας και ο ΑΚΤΩΡας η διοίκηση του Περισσού απέχει από κάθε κινητοποίηση και τη σαμποτάρει (Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική) ή διαβάλλει και καταγγέλλει τα κινήματα που δραστηριοποιούνται ενάντια στα ληστρικά προνόμια του φιλικού της επιχειρηματικού ομίλου (κίνημα κατά των διοδίων).


Μετά από την ανατροπή των Σαμαροβενιζέλων και την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η διοίκηση του Περισσού ζεί τον μεγαλύτερο εφιάλτη της. Η γραμμή του "πώς να υπερασπίζεσαι το αστικό καθεστώς υποδυόμενος πως είσαι ο μεγαλύτερος πολέμιός του" σήμερα στη νέα κατάσταση δοκιμάζεται σκληρά. Αυτό οδηγεί κάθε μέρα όλο και περισσότερο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ να αποκαλύπτονται και όλα δείχνουν πως θα αναλαμβάνουν από δώ και πέρα όλο και μεγαλύτερες ευθύνες στην επιχείρηση "κατσαρόλα" για την διαρκή φθορά της κυβέρνησης.

Τα κοινωνικά κινήματα από τη μεριά τους πρέπει να μείνουν αμετακίνητα στις διεκδικήσεις τους. Να μην επιτρέψουν κανενός τύπου "ρεαλιστικότερη" στροφή της κυβέρνησης κάτω από τις μαφιόζικες διεθνείς και εγχώριες πιέσεις που δέχεται από όλες τις πλευρές (επιχειρηματικές, οικονομικές, πολιτικές) και αντίθετα να την ωθούν και να την στηρίζουν στην υλοποίηση με κάθε μέσο του προεκλογικού της προγράμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο η υπεράσπιση του κινήματος των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στο διαρκές έγκλημα που διαπράττει η HELLAS GOLD και οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες και ο τερματισμός της ανεπανόρθωτης καταστροφής είναι μονόδρομος όπως και ο τερματισμός κάθε εξορυκτικής δραστηριότητας των διεθνών ληστών της ELDORADO GOLD στο δάσος των Σκουριών αποτελεί μέτρο αξιοπιστίας και εντιμότητας της κυβέρνησης και θα πρέπει να υλοποιηθεί αύριο. Χτές!

Κι ας αφήσουμε τους μισθοφόρους του αφανισμού της Χαλκιδικής να χτυπούν τα κράνη τους στην άσφαλτο. 




















Δείτε επίσης :













Πηγή: http://antigoldgr.org/blog/2015/04/14/etsi-kleinoun-ta-metalleia-k-lafazani/


Και ο γνώριμός μας Γεωργιάδης σε στύλ συνταγματάρχη της επταετίας στις 2 Μαρτίου 2013 από το ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr

3 σχόλια: