Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο Παπανδρέου είναι αθώος! Το λέει κι ο Χατζηνικολάου ... Τα στοιχεία όμως που παραθέτουμε λένε άλλα.




















Ο Χατζηνικολάου "ξεπλένει" τον Παπανδρέου στη συνέντευξη στον "ενικό" της 19ης Ιανουαρίου 2015

Όσοι παρακολούθησαν τη στημένη συνέντευξη - πλυντήριο του Παπανδρέου στον Χατζηνικολάου  δεν μπορεί να μην αισθάνθηκαν ένα σκοτεινό ερωτηματικό για το τί στο διάολο συμβαίνει εδώ μιά βδομάδα πριν τις εκλογές. (ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ)

Εμφανίζεται ένας πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος στα δύο χρόνια της πρωθυπουργίας του έσυρε με σχέδιο τη χώρα του σε απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας και το λαό της σε αφανισμό και έχοντας επί δυόμισι χρόνια σιωπήσει, υπακούοντας στους κανόνες των υπερατλαντικών αφεντικών του τα οποία τον "απέσυραν" στο αεροπλάνο επιστροφής από τις Κάνες το 2011, σήμερα ξαφνικά λύνει τη σιωπή του!

Εμφανίζεται ο αχρείος ενώπιον του ελληνικού λαού με την προσβλητική για τη δημοσιογραφία συνέργεια του Χατζηνικολάου να παραμυθιάσει άλλη μια φορά με ψέμματα όσους ακόμα τον ανέχονται αλλά κυρίως για να καταγράψει την επιστροφή του ως αθώου στην πολιτική ζωή με το νέο του κόμμα - καθαρά αμερικανικό βραχίονα - και με τεκμήριο τη, στημένη, δήθεν λογοδοσία στις δήθεν ερωτήσεις του δημοσιογράφου.

Και επειδή ο δημοσιογράφος είχε σαν στόχο ακριβώς να υποδυθεί κάτι σαν προσομοίωση "δίκης" χωρίς όμως εννοείται να παρουσιάζει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, κανένα συγκεκριμένο όνομα, κανένα συγκεκριμένο νούμερο, κανένα συγκεκριμένο περιστατικό, τέτοιο που να υποχρεώσει τον ερωτόμενο να δώσει μια πειστική εξήγηση, του έστρωσε απλά το έδαφος μιας προσομοίωσης "αθώωσης".


Του παραχώρησε ο δημοσιογράφος την τελευταία του προεκλογική εκπομπή "στον ενικό" για να ξεδιπλώσει ένας αμετανόητος Παπανδρέου ολόκληρο το οπλοστάσιο της παραπλάνησης και να μεταμορφωθεί από ελεεινός  προδότης σε κατασυκοφαντημένο πατριώτη, από δειλός εκτελεστής σε γεναίο μαχητή για τη σωτηρία του λαού, από σιωπηλός ένοχος σε αγανακτισμένο αθώο που επιστρέφει και μας βάζει μάλιστα και όρους προκειμένου να μας ξανακυβερνήσει!

Ισως ο Παπανδρέου νομίζει - και ενδεχομένως έχει και κάποιες διαβεβαιώσεις - πως σαν  εμπορικός αντιπρόσωπος των αμερικανικών συμφερόντων στη χώρα έχει ασυλία και δεν λογοδοτεί στους νόμους του ελληνικού κράτους. Ίσως να ελπίζει πως η συστηματική επί πέντε χρόνια εξουθένωση του ελληνικού λαού θα τον έχει εξαναγκάσει να βυθιστεί στα καθημερινά ζητήματα της επιβίωσης και δεν θα έχει πλέον το σθένος να αγγίξει τα θέματα των ιστορικών ευθυνών για την πορεία της χώρας.

Ίσως πάλι η έπαρση και η αλαζονεία του, οι οποίες εδράζονται στην διεθνή εμπειρία του ακαταδίωκτου και της ατιμωρησίας των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας όταν αυτά διαπράττονται από ισχυρούς παράγοντες ή από τους νικητές, να τον οδηγούν στην παραληρηματική πεποίθηση πως μια "εικονική δίκη" στον "ενικό" και μια "εικονική αθώωση" σκηνοθετημένη από τον Χατζηνικολάου είναι το διαβατήριο της μεγάλης επιστροφής. 

Αν ωστόσο ο Παπανδρέου δεν απαντήσει πειστικά στα παρακάτω στοιχεία έχουμε βάσιμες υπόνοιες πως το μόνο διαβατήριο που θα του είναι χρήσιμο είναι το αμερικανικό που διαθέτει και η μόνη ασυλία την οποία μπορεί να προσδοκά είναι αυτή που θα του παραχωρήσει η πρεσβεία της χώρας του.

Θα θέσουμε λοιπόν εμείς αυτά που "ξέχασε" να θέσει ο Χατζηνικολάου στον Παπανδρέου.

Θα αποκαλύψουμε ένα προς ένα τα ψέμματα του Παπανδρέου.

Ας δούμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη Παπανδρέου. (πηγή: tvxs.gr )

Για την είσοδο της χώρας στον “μηχανισμό στήριξης” με την υπογραφή του Μνημονίου και την εποπτεία της Τρόϊκας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ΔΝΤ) ο Παπανδρέου υποστήριξε στον “ενικό” ό,τι λέει από την αρχή όλα αυτά τα χρόνια. Δηλαδή ότι : «Δεν είχαμε δυνατότητα να δανειστούμε από πουθενά αλλού. Είχαμε χάσει την αξιοπιστία των αγορών».

Και συνεχίζει : «Δεν ήθελα να μπούμε σε μηχανισμό. Αναγκαστήκαμε γιατί δεν μπορούσαμε να δανειστούμε από αλλού. Είχα επαφές μετά τις εκλογές με τον Στρος Καν. Του είπα ότι θέλω τεχνική βοήθεια. Όποιες επαφές είχα τις δημοσιοποίησα».

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι διαφορετική. 

Ο Παπανδρέου εξαπάτησε σκόπιμα  και συνεχίζει να εξαπατάει τον ελληνικό λαό.

Ο Παπανδρέου είχε στην πραγματικότητα απόλυτα τη δυνατότητα να δανειστεί και μάλιστα ολόκληρο το ποσόν των λιξιπρόθεσμων ομολόγων του Μαϊου του 2010 (25δις ευρω) ώστε να προχωρήσει αν ήθελε σε επανεξαγορά τους με επιτόκιο μόλις 1,25 sprent!

Η χώρα δεν είχε χάσει την αξιοπιστία των αγορών, όπως ψευδώς ισχυρίζεται, παρά τις εξαγγελίες Παπακωνσταντίνου περί "Τιτανικού" και παρά τα παραποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα οποία γίνεται αργότερα καταγγελία από την καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά οτι : «Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας»

Όπως έχουμε αποκαλύψει από τις 17 Νοέμβρη του 2011 με την ανάρτησή μας «Το καυτό έγγραφο που θα μπορούσε να τερματίσει την καριέρα του Γιώργου Παπανδρέου ( Άρθρο του Tyler Durden δημοσιευμένο στο zerohedge.com,στις 9/5/2010)» και από τις 10 Ιουλίου 2012 με την ανάρτησή μας «Στιγμιότυπα από ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα... Ή πωςεκτελέστηκε το σχέδιο προς το ΔΝΤ, την τρόικα και τα μνημόνια» αδιάσειστα στοιχεία αποδεικνύουν τη μεθόθευση Παπανδρέου.

11 Ιανουαρίου 2010
 
Παρουσιάζεται στον Παπανδρέου πρόταση του Αμερικανικού Hedge Fund Hayman Private Equity LLC  με ημερομηνία 11/1/2010 για την αγορά ελληνικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας ύψους 7δις€ και με επιτόκιο που θα καθορίζεται στις 125 μονάδες βάσης. Ο κομιστής της πρότασης, εκπρόσωπος του επενδυτικού οίκου, ήταν Αθηναίος δικηγόρος στενός συνεργάτης του νομικού γραφείου Σιούφα, μεγαλοστελέχους της ΝΔ και προέδρου της προηγούμενης Βουλής.
 
Το συγκεκριμένο έγγραφο είναι το παρακάτω:
 

(Ακολουθεί μετάφραση του εγγράφου)
 
 ΧΑΪΜΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Ε.Π.Ε

Οδός Φράνκλιν 225, 26ος όροφος
Βοστώνη, Μασσαχουσέτη 02110
Ηνωμένες Πολιτείες
Τηλ (617) 217 2084
Φαξ (617) 217 2001

11 Ιανουαρίου 2010

Εξοχότατο κο Παπανδρέου
Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας
(επίδοση) Δια χειρός
Μέσω (του/της)­­­, Mr Theo. Katapodis
Δικηγόρου Αθηνών


Αυστηρώς Προσωπικό

Έχουμε την ευχαρίστηση να επιβεβαιώσουμε ότι ο όμιλος εταιρειών μας είναι έτοιμος, πρόθυμος και ικανός να παρέχει δάνειο μέχρι 7.000.000.000 € (επτά δισεκατομμύρια στο νόμιμο νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης), με τους παρακάτω όρους: (i) επιτόκιο Libor σύν 1,25%, (ii) πληρωτέο ετησίως στην λήξη και (iii) για διάστημα δέκα ετών υποκείμενο στην νομική προεργασία και στην αμοιβαία υπογραφή νομικά δεσμευτικών συμφωνιών σε συνδυασμό με γραπτές εξασφαλίσεις που θα εκδοθούν από μια πηγή αποδεκτή από την ΧΑΪΜΑΝ που είναι ο χρηματοδότης και από τους τραπεζίτες της.
Παρακαλούμε, βρείτε συννημένα τα παρακάτω έγγραφα:
1)     Επιστολή πρόθεσης
………………

Η μετάφραση έγινε από το blog: "για την κοινωνική αριστερά"  


5 Φεβρουαρίου 2010
 
Παρουσιάζεται στον Παπανδρέου πρόταση του Αμερικανικού Hedge Fund Hayman Private Equity LLC με ημερομηνία 2/2/2010 για την αγορά ελληνικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας ύψους 20δις€ και με επιτόκιο που θα καθορίζεται στις 125μονάδες βάσης. 
 
Το συγκεκριμένο έγγραφο είναι το παρακάτω:
 
 
(Ακολουθεί μετάφραση του εγγράφου)

ΧΑΪΜΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Ε.Π.Ε

Οδός Φράνκλιν 225, 26ος όροφος
Βοστώνη, Μασσαχουσέτη MA 02110
Ηνωμένες Πολιτείες
Τηλ (617) 217 2084
Φαξ (617) 217 2001

2 Φεβρουαρίου 2010

Εξοχότατο κο Παπανδρέου
Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας
Δια χειρός

Αυστηρώς Προσωπικό

Έχουμε το προνόμιο να επιβεβαιώσουμε ότι η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΧΑΪΜΑΝ ΕΠΕ είναι έτοιμη, πρόθυμη και ικανή να παρέχει στην Ελληνική Δημοκρατία χρηματοδότηση μέχρι του ποσού των Ευρώ 20 δις (είκοσι δισεκατομμυρίων) με όρους που υπόκεινται σε διαπραγματεύσεις. Έχουμε επίσης την ευχαρίστηση να διαβεβαιώσουμε ενόρκως ότι τα αναφερόμενα κεφάλαια είναι σε πλήρη συμμόρφωση με όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις όλων των Εθνών του G-7 και είναι επιβεβαιώσιμα μέσω αμοιβαίας συμφωνίας και εκτέλεσης όλων των συμβατικών συμφωνιών από μια καταξιωμένη πολυεθνική τράπεζα με πλήρη τραπεζική υπευθυνότητα.

Με σεβασμό, δικός σας
Ρόλαντ Χάσνερ
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


Απευθείας roland.husner@haymannet.com
Και             bellamimi@bigpont.com

H μετάφραση έγινε από το blog: "για την κοινωνική αριστερά"
 
 
5-7 Φεβρουαρίου 2010

Η πρόταση της Hayman συζητείται σε ανώτατο επίπεδο (Παπανδρέου, Μπαμπούκης) στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Βουλή. Στην σύσκεψη δεν καλείται ο υπουργός Οικονομικών Παπακωσταντίνου. Ανατίθεται στον υπουργό Επικρατείας Χ. Μπαμπούκη ο συντονισμός των ενεργειών και αποφασίζονται οι εμπλεκόμενοι στο επενδυτικό σχήμα με τους ακόλουθους ρόλους:
-Φορέας έκδοσης ομολόγων/υλοποίησης του private placement: ΟΔΔΗΧ (υπεύθυνος Πέτρος Χριστοδούλου, επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ)
-Underwriter των ομολόγων: Deautche Bank
-Arranger Bank: Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (υπεύθυνος Κλ. Παπαδόπουλος, πρόεδρος ΔΣ)
Ερώτημα από πλευράς μας: Ti έκανε από την αρχή επιβεβλημένη την ανάθεση αυτού του ρόλου στην Deautche Bank, όταν θα μπορούσαν να επιλεχτούν για τον ίδιο ρόλο οποιαδήποτε από τις άλλες 20 διαπιστευμένες για τέτοιου είδους εργασίες Ελληνικές και διεθνείς Τράπεζες;
 
8 Φεβρουαρίου 2010
 
-Γνωμοδότηση της Goldman Sachs (μέσω του αντιπροσώπου της στην Ελλάδα Harry Eliades σχετικά με την αξιοπιστία της Hayman LLC
 
-Υπογράφεται Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) ανάμεσα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Hayman, Μνημόνιο Συνεργασίας όπου περιλαμβάνονται οι όροι της συνεργασίας και οι αρμοδιότητες του ΤΤ στο επενδυτικό σχήμα.
 
Το συγκεκριμένο έγγραφο είναι το παρακάτω:
 
 
(Ακολουθεί μετάφραση του εγγράφου)
 
 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ

Στην Αθήνα, Ελλάδα, την 8η Φεβρουαρίου 2010 μεταξύ των παρακάτω Μερών, ονομαστικά:

A)    Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Hellenic Post Bank) (Α΄Mέρος), Ελληνικό νομικό πρόσωπο με καταγεγραμμένη εταιρική έδρα την οδό Πανεπιστημίου 2-6, Αθήνα, Ελλάδα, εκπροσωπούμενο κατά νόμον από τον Πρόεδρό του Διοικητικού του Συμβουλίου κο Κλεάνθη Παπαδόπουλο

B)    Την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΧΑΪΜΑΝ (Β΄ μέρος), νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με καταγεγραμμένη εταιρική έδρα στην  Οδός Φράνκλιν 225, Βοστώνη, Μασσαχουσέτη MA 02110, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εκπροσωπούμενη κατά νόμον από τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κο Αουρέλ Ντέϊβιντ

Συμφωνήθηκαν και ορίστηκαν τα παρακάτω:

Επειδή το Πρώτο Μέρος σκοπεύει να ενεχυριάσει μια νέα έκδοση κυβερνητικών ομολόγων της Ελληνικής Δημοκρατίας ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ («τα Ομόλογα) στο Δεύτερο Μέρος με την επιθυμία μιας δανειακής διευκόλυνσης του ίδιου ύψους ποσού.

Επειδή το Δεύτερο Μέρος σκοπεύει να δεχτεί τα Ομόλογα ως εχέγγυα για την έκδοση ενός δανείου προς το Πρώτο Μέρος της τάξεως των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ (το Δάνειο).

Τα συμβαλλόμενα μέρη εδώ συμφωνούν τα ακόλουθα:

1)     Το Δεύτερο μέρος συμφωνεί να υποβάλλει νομιμοποιητικά έγγραφα σύμφωνα με την Συνθήκη της Χάγης (βλ. Παράρτημα 6)
2)     Τα Μέρη έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν με την συναλλαγή, σύμφωνα με την διαδικασία που καθορίζεται στα εκθέματα Α μέχρι Ε του Δεύτερου Μέρους (Παραρτήματα 1 έως 5), μετά από επιβεβαίωση από το λειτουργών παράρτημα της Τράπεζας.
3)     Κατά την διαδικασία που περιγράφεται στην παράγραφο 2 ανωτέρω, το Πρώτο Μέρος θα ενεχυριάσει τα Ομόλογα ως ενέχυρο στο Δεύτερο Μέρος και το Δεύτερο Μέρος θα φροντίσει για την παροχή του Δανείου μέσω του χρονοδιαγράμματος πληρωμών που αναφέρεται στην δανειακή συμφωνία
4)     Όλοι οι άλλοι όροι της διαδικασίας θα αναφέρονται στην δανειακή συμφωνία που θα συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο Μέρη
5)     Μια απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής είναι ότι το Δάνειο θα εξασφαλιστεί από τον εκδότη των Ομολόγων
6)     Μια επιπλέον απαραίτητη προϋπόθεση είναι ότι το Δεύτερο Μέρος δεν θα αντισταθμίσει τον πιστωτικό κίνδυνο της Ελληνικής Δημοκρατίας στην αγορά των CDS (στμ. Credit Default Swaps, συμφωνίες ανταλλαγής κινδύνων αθέτησης)
7)     Τα κεφάλαια θα επιβεβαιωθούν από μια κύρια τράπεζα με πλήρη τραπεζική υπευθυνότητα, ώστε αυτά να είναι καθαρά και διαυγή, νομίμως κατεχόμενα και ελεύθερα βαρών και εμπράγματων βαρών.
8)     Τα Μέρη συμφωνούν να κρατήσουν όλες τις πληροφορίες που έλαβαν ως αποτέλεσμα της ένταξής τους σε αυτό το ΜΚ (Μνημόνιο Κατανόησης) ως αυστηρά εμπιστευτικές. Τα Μέρη επίσης συμφωνούν ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες θα είναι σύμφωνες με τους Ελληνικούς Κανονισμούς που αφορούν παρόμοιες συναλλαγές.
9)      Αυτό το Μνημόνιο Κατανόησης δεν είναι δεσμευτικό. 
10)  Το Πρώτο Μέρος, με την σύμφωνη γνώμη του Δεύτερου Μέρους έχει το δικαίωμα να εκχωρήσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την τρέχουσα συναλλαγή σε ένα SPV (στμτφ. SPECIAL PURPOSE VEHICLE = εταιρεία («όχημα») ειδικού σκοπού, ορισμός από investopedia.com: «Το SPV είναι συνήθως μια θυγατρική εταιρεία με κεφαλαιακή διάρθρωση και νομικό καθεστώς τέτοια που καθιστούν τις υποχρεώσεις της ασφαλείς, ακόμη και όταν η μητρική εταιρεία χρεοκοπήσει»)


Για το Πρώτο Μέρος
Για το Δεύτερο Μέρος
(χειρόγραφα από εδώ και κάτω)
(χειρόγραφα από εδώ και κάτω)
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (υπογραφή)
AUREL  DAVID (υπογραφή)
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (HELLENIC POST BANK)
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΧΑΪΜΑΝ ΕΠΕ, Βοστώνη


 H μετάφραση έγινε από το blog: "για την κοινωνική αριστερά"
  
9 έως 16 Φεβρουαρίου 2010

-Αποστολή νομικών εγγράφων της Hayman και πιστοποιητικών διάθεσιμότητας των απαραίτητων κεφαλαίων.
-Συνεργασία των νομικών συμβούλων της Deutche Bank, του Τ.Τ. και της Hayman καθώς και του νομικού γραφείου Μπαχά-Γραμματίδη (προέδρου του Ελληνο-αμερικάνικου επιμελητήριου) που υποδείχτηκε από το Μαξίμου για την συμφωνία και προετοιμασία των απαραίτητων νομικών εγγράφων (Loan Agreement και Pledge Agreement), και κάτω από την στενή προστασία ελληνικών (αλλά και άλλων ξένων) αρχών ασφαλείας.
 
Ένα από τα έγγραφα είναι το παρακάτω:
 
 
Πρόκειται για επιστολή της Hayman προς το ΤΤ με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου 2010, την οποία  δημοσίευσε ο "δρόμος της αριστεράς" όπου η Hayman μέσω του προέδρου της οικονομικής επιτροπής, όπως αναφέρεται στην επιστολή, R.Husner, ΖΗΤΑΕΙ από τον Πρόεδρο του Διοικητικού  Συμβουλίου του ΤΤ κο Κλεάνθη Παπαδόπουλο, τα παρακάτω:

"Αγαπητέ Κύριε

επιβεβαιώστε, ότι εις εκτέλεση του Μνημονίου Κατανόησης με ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου 2010 που ξεκίνησε μεταξύ ημών και υμών, θα ενεργήσετε ως εγγυητής εμπειρογνώμων σχετικά με μια νέα έκδοση κρατικών ομολόγων της Ελληνικής Δημοκρατίας ύψους 20 δις ευρώ, τα οποία θα αξιοποιηθούν σύμφωνα με τις προθεσμίες (στμφ. εννοεί αποπληρωμής) του παραπάνω Μνημονίου και (τις;) μεταγενέστερες συμφωνίες.

Παρακαλούμε πιστοποιήστε ότι παραλάβατε αυτή την επιστολή, προσυπογράφοντάς τη και επιστρέφοντας σε μας ένα αντίγραφο αυτού του εγγράφου"
 
 H μετάφραση έγινε από το blog: "για την κοινωνική αριστερά"  
 
17 Φεβρουαρίου 2010

Απόσυρση του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου από την συνομιλίες και τον ρόλο του στο επενδυτικό σχήμα «μετά από κυβερνητική παρέμβαση-εντολή» (Παπακωσταντίνου).
 
26 Φεβρουαρίου 2010

Η Hayman συνεχίζει να επιμένει στην προσφορά της χωρίς όμως την συμμετοχή των Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο- Deutche Bank αλλά μέσω της JP Morgan.
 
5 Απριλίου 2010

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδούλου (ΟΔΔΗΧ) με τον πρόεδρο της Hayman. Ουσιαστική απόρριψη της πρότασης Hayman που συνέχιζε να βρίσκεται σε ισχύ.
 
10 Απριλίου 2010
 
Απόσπασμα του παραπάνω εγγράφου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα δρόμος της αριστεράς  τεύχος 8, το Σάββατο 10 Απριλίου 2010 σε άρθρο με τίτλο Ένοχη σιωπή για ένα εκκολαπτόμενο colpo grosso  
 
 
Είναι ήδη αργά. Το σχέδιο προς το μνημόνιο και την υπαγωγή της χώρας στην Τρόϊκα έχει πλέον δρομολογηθεί.
 
 
23 Απριλίου 2010

Το περίφημο διάγγελμα ΓΑΠ στο Καστελόριζο
 
 
6 Μαίου 2010

Αποκάλυψη της πρότασης Hayman και δημοσιοποίηση εγγράφων στο αριστερό μπλογκ ΠΑΣΑ, παρά την σφοδρή αντίρρηση εξωθεσμικών κύκλων της Αριστεράς και των στηριγμάτων τους εντός της συλλογικότητας που διαχειρίζονταν το μπλογκ.

Αναδημοσίευση της συγκεκριμένης αποκάλυψης σε διεθνή δημοσιογραφικά μέσα με τον τίτλο «Το καυτό έγγραφο που θα μπορούσε να τερματίσει την καριέρα του Γιώργου Παπανδρέου» 
 
 
2 Ιουνίου 2010

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τον μη δανεισμό της Ελλάδας από την Hayman. Κατσέλη και Παπουτσής υπερασπίζονται τις επιλογές της κυβέρνηση με επιχειρήματα περί ποιότητας των χρημάτων που διαχειρίζεται το εν λόγω fund. 
 
Για να τελειώνουμε με τις θεωρίες συνομωσίας, και για όσους αναρωτιούνται μήπως είναι “ανύπαρκτη η εταιρία” με την οποία ελληνική κρατική Τράπεζα κάνει συμφωνία 20 δις για την κυβέρνηση… ορίστε το επίσημο πιστοποιητικό της πολιτείας που δρατηριοποιείται.  
 
Στην ερώτηση των Μαρκόπουλου και Σταϊκούρα της ΝΔ προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο ίδιος ο Παπανδρέου δεν φαίνεται να απαντάει, γίνεται επίκληση όλων των εγγράφων τα οποία έχουμε ήδη παρουσιάσει παραπάνω. Συνεπώς, όλα ήταν γνωστά σε όλους από τον Ιούνιο του 2010.
 
Για όσους αναρωτιούνται για τη γνησιότητα των εγγράφων ας ρωτήσει και κάποιος τον Πρόεδρο του ΤΤ αν είναι δική του η υπογραφή. Τόσο απλό είναι! Τα υπόλοιπα πολιτικά ερωτήματα, περιμένουν απάντηση. 
 
Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ όπως παρουσιάστηκε από το δημοσιογραφικό site tvxs.gr
 

22:54 - Τετ 02/06/2010, tvxsteam

  
 
Αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, μετά από αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος, με αφορμή σχετική ερώτηση στη Βουλή του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρα, ζήτησε να μάθει γιατί απορρίφθηκε πρόταση για φθηνό δανεισμό της χώρας.

Ο κ. Μαρκόπουλος ρώτησε αν αληθεύει ότι στις 11 Ιανουαρίου δέχθηκε επιστολή ο πρωθυπουργός της χώρας, από ένα fund του εξωτερικού, το Hayman Private Equity, για δανεισμό 7 δισ. με επιτόκιο 1,25%, και η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη του απάντησε ότι δεν γνωρίζει τα στοιχεία, ούτε το συγκεκριμένο fund αλλά ότι «σε σοβαρά κράτη όπως η Ελλάδα υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για δανεισμό κυρίως μέσω του ΟΔΔΗΧ».

Ο κ. Μαρκόπουλος κατέθεσε την επιστολή προς τον κ. Παπανδρέου και είπε ότι δέχθηκε πρόταση για δεκαετή δανεισμό 20 δισ. με το ίδιο επιτόκιο και υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ της Hayman Private Equity και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για αυτό το δανεισμό.
«Τους έχετε δει προσωπικά; Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός; Που εστάλη η επιστολή; Γιατί απορρίφθηκε η πρόταση; Γιατί δεν έγινε αποδεκτή προς συζήτηση η πρόταση;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Έχω δει πολλά τέτοια fundς στα 30 χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας που λένε ότι μπορούν να δανείσουν με ευνοϊκούς όρους. Δεν γνωρίζει κανείς ποιοι είναι και τι κάνουν. Άλλο ένα σημαντικό fund που έρχεται να συμμετέχει με συγκεκριμένες διαδικασίες σε ένα σημαντικό πρόγραμμα κι άλλο ο οποιοσδήποτε που θέλει να δανείσει σε μια χώρα. Δεν δανείζουν έτσι ιδιωτικά funds σε μια χώρα εκτός ορισμένων διαδικασιών οι οποίες είναι θεσμοθετημένες» απάντησε η Λ. Κατσέλη.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής ρώτησε τον κ. Μαρκόπουλο αν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το fund στο οποίο αναφέρθηκε δεν έχει συμμετοχή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη σε όλο τον κόσμο. «Εσείς που φέρατε το θέμα, όχι η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία πράξη, αντίθετα βγήκε στις διεθνείς αγορές. Έκανε την επιλογή της διαφάνειας, της μάχης στην Ε.Ε. για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού. Δεν προχώρησε σε αυτού του είδους τις διαδικασίες. Τέτοιου είδους funds σε όλο τον κόσμο, σε περιόδους ανάγκης δανεισμού προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του διαμεσολαβητή, προκειμένου οι ίδιες να πάρουν μια σύμβαση με την εκάστοτε κυβέρνηση και να τρέξουν στις διεθνείς αγορές με τον δικό τους όγκο συναλλαγών για να αποκομίσουν οφέλη» συμπλήρωσε ο κ. Παπουτσής.

«Είναι δυνατόν με ένα μη σοβαρό fund να έρχεται σε επαφή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και να υπογράφει Μνημόνιο Κατανόησης; Εκεί είναι το θέμα. Υπεγράφη τέτοιο Μνημόνιο; Αν έγινε αυτό είστε εκτεθειμένοι. Αν δεν υπάρχει και διαψεύδεται η υπογραφή του Μνημονίου τότε θα σας δώσω δίκια. Αλλά κατατέθηκαν έγγραφα, στα οποία δεν είδα να δίνετε σημασία», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης.

tvxs.gr/node/38162

Η είδηση θάφτηκε από όλα τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης  και φυσικά από σύμπασα την αριστερά όλων των πτερύγων εσω και εξωκοινοβουλευτική.

Μέχρι το 2011 ο Σαμαράς εξακολουθούσε να λέει σε όλους τους τόνους πως η Κυβέρνηση παπανδρέου δεν αξιοποίησε προσφερόμενα κεφάλαια από τις αγορές και πως σκόπιμα μετέτρεψε την κρίση δανεισμού σε κρίση χρέους. Η αριστερά φυσικά δεν τσιμπάει σε κάτι τέτοια. Δεν έβγαλε κίχ επί πέντε σχεδον χρόνια.

Τώρα που ο Παπανδρέου επιστρέφει στα διάφορα κανάλια και υποδύεται τον αθώο, τον ήρωα και τον έτοιμο να ξανακυβερνήσει θα πρέπει πριν απ' όλα να επινοήσει και να δώσει πειστικές απαντήσεις για όλα τα παραπάνω. Αλλιώς...
Και για να καταλαβαίνουμε τί εστί Παπανδρέου και τί είναι έτοιμοι να κάνουν προκειμένου να επιβληθούν: Έβγαλαν από τη μέση ακόμη και τον Στρος Καν προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιό τους.
 
Το κόμμα "Λυμένα τα Χέρια των Αμερικανών" με το οποίο κατεβαίνει στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ο Παπανδρέου μπορεί να πάει άπατο, αλλά η αριστερά σε κάθε περίπτωση θα αναλάβει όπως έχει υποσχεθεί στο λαό την απόλυτη διερεύνηση του πώς φτάσαμε στα μνημόνια και ποιές είναι οι ευθύνες του πολιτικού προσωπικού που οδήγησε τη χώρα και το λαό μας στον αφανισμό. Αλλιώς...

Πηγές : 

4 σχόλια:

  1. ΕΛΛ απο πλανήτη Serius23 Ιανουαρίου 2015 στις 8:59 μ.μ.

    Να πάρει κάποιος σοβαρά έναν ΈΛΛηνα ερευνητικό μπλογκερά που γράφει με πηγή "τον Δημοσιογράφο Tyler Durden";
    Ναι γιατί όχι; Μπορεί κάποιος φέρελπις νέος σαν τον κοινωνική αριστερά να μην έχει δει το φαητ κλαμπ γιατί ...διάβαζε.
    Τι διάβαζε;
    Διάβαζε για παράδειγμα πως το libor είναι ένα επιτόκιο βάσης που ανακοινώνεται καθημερινά και αφορά διάφορες χρονικές περιόδους που του δίνουν το όνομά τους: δηλ Libor μίας ημέρας, Libor μίας βδομάδας, Libor μήνα, τριών μηνών, έτους κτλ.
    Η διαφορά επιτοκίου ανά ωρίμανσης Libor μπορεί να φτάσει το διπλάσιο, τριπλάσιο αρχίζοντας από το μικρότερο.
    Με άλλα λόγια οι ΕΛΛ ξέρουν πως ένα Libor που δεν γράφει ποιο είναι ώστε να βγεί πχ αν 2,30%+1,25%περιθώριο είναι συμφέρον ή όχι το κάνει γιατί είναι μια γνήσια και αληθινή προσπάθεια κάποιο Φαουντ να βοηθήσει την ΕΛΛάδα.
    Παράκρουση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει Δημοσιογράφος Tyler Durden αλλά μόνον ήρωας ταινίας με αυτό το όνομα.
      Όταν μιλάμε για LIbor βάζουμε πάντα την περίοδο ωρίμανσης του αλλιώς είναι ίδιο ωσάν να λέγαμε "θα έχει κάποιο επιτόκιο συν 1,25% περιθώριο επιπλέον".
      Εσύ θα έπαιρνες ένα τέτοιο δάνειο;

      Διαγραφή
    2. Δεν το πήρα εγώ το δάνειο.

      Ρώτα τον κλ. Παπαδόπουλο, πρόεδρο του ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Arranger Bank) ο οποίος υπέγραψε το Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Hayman LLC,

      τον Πέτρο Χριστοδούλου επικεφαλή του ΟΔΔΗΧ (Φορέας έκδοσης ομολόγων/υλοποίησης του private placement),

      την Deautche Bank (Underwriter των ομολόγων),

      και την Goldman Sachs η οποία Γνωμοδότησε (μέσω του αντιπροσώπου της στην Ελλάδα Harry Eliades) σχετικά με την αξιοπιστία της Hayman LLC

      Τα υπόλοιπα ας τα βρεί η δικαιοσύνη.

      Διαγραφή