Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Με αισιοδοξία, με χαρά και με γενναία ψυχή έδωσε η κοινωνία μια Ιστορική Νίκη στην Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ
























Πρώτη πράξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά τον πολιτικό του όρκο στο όνομα του Λαού, η απότιση φόρου τιμής στους 200 κομμουνιστές αιχμαλώτους που εκτελέστηκαν την 1η Μαΐου 1944 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής. Την ίδια στιγμή ο Σαμαράς και οι νοσταλγοί των ΝΑΖΙ εγκατέλλειπαν σαν κλέφτες το μέγαρο Μαξίμου. Η Αριστερά νίκησε. Ο εχθρός το κατάλαβε και δεν παραδίδει.

Η νίκη της κοινωνίας είναι μεγάλη. Είναι η απόδειξη πως η ζωή, την οποία υπηρετεί ο κόσμος της εργασίας, μπορεί ακόμα να ελπίζει απέναντι στη νεκροφιλία του κόσμου του κεφαλαίου. Το να μπορείς να ζείς το ευγενικό όνειρο της χειραφέτισης είναι το έργο των δυνάμεων της ζωής. Οι δυνάμεις της εξουσίας και του θανάτου περιορίζονται στην προπαγάνδα του φόβου, του αδύνατου να συμβεί, του απραγματοποίητου της προσδοκίας και έτσι τις παίρνουμε χαμπάρι ... απ' όπου κι αν προέρχονται!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μάχης των εκλογών της 25ης Γενάρη 2015
Ο ΣΥΡΙΖΑ με 2.246.054 ψήφους, καταλαμβάνει 149 έδρες της νέας Βουλής. Έδωσε τη μάχη ενάντια σε όλες τις αστικές δυναμεις μόνος του και για 2 μόλις έδρες δεν κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία του κοινοβουλίου.
Περίπου 41.500 ψήφοι στέρησαν την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και την δυνατότητα συγκρότησης μιας αριστερής κυβέρνησης, για την οποία ψήφισαν ακόμα και χιλιάδες πρώην δεξιοί ψηφοφόροι, αλλά όχι και οι ψηφοφόροι της δήθεν αντικαπιταλιστικής αριστεράς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ , της ΟΚΔΕ, του ΚΚΕ(μ-λ)- Μ/Λ ΚΚΕ κλπ.

Τις είχε η αριστερά αυτές τις ψήφους. Απλά τις σπατάλησε μικρόψυχα και μικρόνοα προκειμένου να καταγράψει το μισαλόδοξο Εγώ της απέναντι στην κοινωνική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή της ιστορικής αναμέτρησης της αριστεράς με τις δυνάμεις του θανάτου, του νεοφιλελευθερισμού και του φασισμού. 

Τις είχε η "αντικαπιταλιστική" αριστερά αυτές τις ψήφους αλλά τις χρησιμοποίησε, αγνοώντας κάθε ενωτικό κάλεσμα, για να στερήσει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας με κυνισμό αν με τη στάση της αυτή ενδέχεται να επιτείνει την απελπισία πέντε χρόνων ενός λαού.

Αρκούσαν ακόμη και τα ποσοστά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΕΚ ή της ΟΚΔΕ για μιά αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό μας δείχνει η τραγική αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων όπου η αριστερά της αντικαπιταλιστικής συνθηκολόγησης με το αστικό καθεστώς όποια "επαναστατική" δικαιολογία και αν χρησιμοποίησε για τη στάση της, ανέλαβε αυτή η ίδια το θλιβερό καθήκον της ήττας της αριστεράς.

Ενδεικτικά, 39.455 ψήφους πήρε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, (ποσοστό 0.64%), 2.441 ψήφους πήρε το ΕΕΚ (0.04%), 2.206 ψήφους η ΟΚΔΕ (0.04%) και 8.033 ψήφους το ΚΚΕ ( μ-λ) - Μ/Λ ΚΚΕ (0.13%).

Δοκιμάστε και εσείς για να διαπιστώσετε πόσο κοντά βρισκόταν η δυνατότητα αυτοδυναμίας μιας αριστερής κυβέρνησης

   Λουφάζει τώρα η αριστερά της αντικαπιταλιστικής παραίτησης, σαν εξημερωμένη ίαινα στο σαλόνι των διασωθέντων, αυτών που δεν έχουν θέση στην επόμενη μέρα της αριστεράς, της χαράς της προσδοκίας και της δημιουργίας και εκεί θα παραμείνει.

Αντίθετα με ό,τι πιστεύει η κοινωνικά τακτοποιημένη ηγεσία των θυμωμένων - βίαιων μικροαστών της υποτιθέμενης αντικαπιταλιστικής αριστεράς με το διογκωμένο Εγώ και τις παρανοϊκές ιδέες μεγαλείου, η πολιτισμένη ανθρωπότητα των κανονικών ανθρώπων δεν τους χρωστάει τίποτα και θα ζήσει νικώντας την βαρβαρότητα απ' όπου κι αν προέρχεται. 
  

11 σχόλια:

  1. Eνα αξιοσημείωτο γεγονός που περνάει απαρατήρητο,είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κερδίσει τα πάντα χωρίς την βοήθεια κάποιας άλλης αριστερής δύναμης(εντος ή εκτός εισαγωγικών το αριστερής).Εντελώς μόνος,έχοντας απεναντί του σε πολλές περιπτώσεις όπως το λεγόμενο ΚΚΕ λυσσαλέες και χυδαίες επιθέσεις.Αποτελεί άθλο η νίκη του απο όποια πλευρά να το δεί κανείς.
    Οσον αφορά την λεγόμενη αντικαπιταλιστική αριστερά και όσα απο τα θλιβερά γκρουπούσκουλα την συναποτελούν,τα θλιβερά ποσοστα της αποδοχής του λαού τα λένε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τύπος σου δίνει + 2 βουλευτές τουλάχιστον...

    Αν μόνο οι ψήφοι της Ανταρσύα πήγαιναν όλοι στον σύριζα θα έπαιρνε 150-151 (βγάζει 150,47)
    Αν πήγαιναν και ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, ΜΛ θα πήγαινε 151

    Αν όμως γινόταν αυτό θα έπαιρνε όλες τις ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ? Θα έπαιρνε το 50%?

    Τώρα επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εκλογικού νόμου παίρνει πίσω το 36,34% των ψήφων όλων που δεν μπαίνουν στη βουλή.

    Άρα οι υπολογισμοί σου είναι αόριστοι.

    Το ότι με το φλερτ με Καμένο τον πήγατε από 3-3,5 στο 4,75 δεν λέτε τίποτα!
    Αν στα άθλια σποτ του είχε απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα ήταν αυτοδύναμος, αλλά μάλλον η συνεργασία είχε κλείσει από πριν (άσχετα με την αυτοδυναμία) και ζητάτε από αριστερό κόσμο να ψηφίσει συνεργασία με Καμένο χωρίς να το ξέρει

    Χειρότερες και από το ΚΚΕ απόψεις εκφράζετε και ζητάτε υποταγή υποταγή όλων των απόψεων στον Τσίπρα.

    Εγώ χάρηκα που βγήκε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως εκεί. Δεν ψήφισα και είχα δικαίωμα να το κάνω. Αν δεν κατέβαιναν ούτε τα μικρά αριστερά, θα ψήφιζα λευκό.
    Συνεργασία με Καμένο και Τζάκρη δεν ψήφιζα για κανένα λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι εχθροί μας" (ή βολεμένοι ή άρρωστοι ή ...)
    Ότι ακριβώς λένε και οι άλλοι.
    Τα ίδια ακριβώς χάλια είστε και εσείς.
    Αλλά είστε στην εξουσία τώρα.
    Οπότε ετοιμαστείτε σιγά-σιγά για τις γαργάρες που θα κάνετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεκίνησαν λοιπόν τα όργανα "σύντροφοι", κυνήγι "μαγισσών" πριν ακόμα σκοντάψετε; Χολή για όσους έχουν άλλη άποψη; Και αναρτήσατε και τον πίνακα για να δείξετε οτι άν αθρίζονταν τα ποσοστά των "μικρών" θα κάνατε κυβέρνηση μόνοι σας; (κάθε 1% εκτος βουλής σας θυμίζω οτι "κατέβαζε" το μέτρο της αυτοδυναμίας κατα 0,4). Εμείς λοιπόν οι άλλοι φταίμε, όχι εσείς που δεν πείσατε (πάνω από 37% αποχή). Εμείς πάντως, το '89 για την συνεργασία με την δεξιά "αποχωρίσαμε". (υπογραφή: ΑΝΤΑΡΤΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πράγματι τραγικό άρθρο, λαϊκίστικο όσο δεν παίρνει και τελείως κακοπροαίρετο.
    Οι υπολογισμοί είναι αόριστοι και πολιτικά μπακάλικο: λίγο λάδι λίγο ξύδι ΝΑΤΟ το λαδόξυδο. Αγαπητέ φίλε ασχολήσου με το κόμμα σου και προσπάθησε να πιέσεις από αυτό να εφαρμοστεί μία φιλολαϊκή πολιτική γιατί την έχει ανάγκη ο τόπος όσο ποτέ και άσε μας να έχουμε δικαίωμα να ελπίζουμε και να παλεύουμε για μια άλλη αριστερά που έχει επιτελέσει τεράστιο ρόλο στην ανάδειξη των κοινωνικών κινημάτων (από τα οποία βγήκανε μάγκες οι του σύριζα) και που ίσως να φανεί με τη σειρά της εξίσου γόνιμη στην υπόθεση της ταξικής πάλης στην Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν αυτοί οι ψήφοι πήγαιναν στο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ανέβει το ποσοστό της αυτοδυναμίας (αφού αυτή κρίνεται από τα εκτός βουλής ποσοστά), οπότε το επιχείρημα είναι άκυρο και μαθηματικά.
    Κατά τ'άλλα το κείμενο αποτυπώνει ένα, προερχόμενο από τη μέθη της εξουσίας, ολοκληρωτισμό και δογματισμό τον οποίο είδαμε προεκλογικά και θα δούμε να αναπτύσεται από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ κακό αντανακλαστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. λοιπον αντι να βρίζεισ την ανρικαπιταλιστικη αριστερα των αγωνων - αληθεια εσυ γενικως που ησουν - και να γλύφεις μεσω του πρωθυπουργου τα ΜΑΤ ξεκινα απο κατι απλο, επαναφορα του πανεπιστημιακου ασυλου ξανα για όλο το λαό τωρα και για όλη την παγκοσμια αγωνιζόμενη περιπλανωμενη νεολαία, απλο και ευκολο ετσι δεν ειναι? για να δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήδη εξαγγέλθηκε η επαναφορά του ασύλου και η φοίτηση μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών.

      Διαγραφή
  8. Πάντως μεγάλε αν ειχα ψηφίσει ΚΚΕ μάλον 148 θα έβγαζε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όντως η ζημιά δεν έγινε από την εξωκοινοβουλευτική, αφού όσο μεγαλώνει το ποσοστό των εκτός βουλής κομμάτων, τόσο μειώνεται το ποσοστό με το οποίο το πρώτο κόμμα αποκτά αυοδυναμία. Τη ζημιά την έκανε το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είναι η μοναδική ζημιά που κάνει το ΚΚΕ.
    Με την βρώμικη πολιτική να παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ίδιο και χειρότερο απο την Ν.Δ.πέτυχε να συγκρατήσει ψηφοφόρους που σκόπευαν να την εγκαταλείψουν πηγαίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ.
    Τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές,τα στελέχη του διέδιδαν παντού πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη αυτοδύναμος.Με τον τρόπο αυτό πολλοί αναποφάσιστοι στράφηκαν σε άλλα κόμματα,στερώντας την αυτοδυναμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή