Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Στέλιος Ελληνιάδης: Γιατί κατεβαίνω στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ

 Ποιός είναι ο Στέλιος Ελληνιάδης;   Δείτε τί λέει ο ίδιος στο προσωπικό του ιστολόγιο

Οι περισσότεροι, τον γνωρίσαμε από την αρθρογραφία του στην εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς από τη στήλη Περίπτερο Ιδεών και την πάντοτε εξαιρετική ραδιοφωνική του εκπομπή Το κόκκινο πιπέρι (δείτε εδώ το ηχητικό αρχείο των εκπομπών) στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ".

Για περισσότερα, μπορείτε να επισκευθείτε το ιστολόγιο του Στέλιου Ελληνιάδη  


Ακολουθεί το σημείωμα του Στέλιου Ελληνιάδη

Γιατί κατεβαίνω στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: Δρόμος της Αριστεράς

Αποφάσισα να θυσιάσω ένα μέρος από την ανεξαρτησία μου. Δυσκολεύτηκα, ταλαντεύτηκα, το σκέφτηκα και το ξανασκέφτηκα.

Η αρχική μου τάση ήταν να αποδεχτώ την πρόταση συμμετοχής μου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, η αρνητική έως επιφυλακτική στάση κάποιων φίλων που εκτιμώ πολύ την άποψή τους, με έβαλε σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Ένα από τα βασικά τους επιχειρήματα ήταν ότι αφενός κινδυνεύω να χάσω τη θέση του αντικειμενικού κριτή των πολιτικών επιλογών της Αριστεράς και αφετέρου να αποδυναμωθεί η προσπάθειά μου για τη σύγκλιση των δυνάμεων της Αριστεράς.

Τελικά, επικράτησε η άποψη που μου έλεγε ότι επειδή ζούμε μια από τις πιο δύσκολες εποχές της νεότερης ιστορίας μας, μια καταστροφική επέλαση των δυνάμεων του σκότους, μια λεηλασία των υλικών μας αγαθών, αλλά και των ψυχών μας, χρειάζεται να συσπειρωθούμε περισσότερο και να δώσει ο καθένας κάτι παραπάνω απ’ αυτό που έχει. Όχι με την ψευδαίσθηση ότι οι εκλογές είναι το παν, αλλά ούτε και με την λανθασμένη εκτίμηση ότι οι εκλογές είναι εντελώς ασήμαντες στον διαρκή και μακροχρόνιο αγώνα.

Η Αριστερά έχει πάρα πολλά προβλήματα. Πολύ περισσότερα και, μερικές φορές, πολύ σοβαρότερα απ’ αυτά που μπορεί να ανεχτεί ένας προοδευτικός πολίτης που θέλει και προσπαθεί να αλλάξει το σύστημα. Αλλά η Αριστερά σηκώνει, σε καλές και κακές εποχές, το μεγαλύτερο βάρος των διεκδικήσεων και αντιπαραθέσεων. Και η βελτίωσή της δεν μπορεί να γίνει μόνο με άρνηση. Ούτε θα περιμένουμε πότε θα αποκτήσουμε την Αριστερά των ονείρων μας. Απαραίτητη η κριτική αφού υπάρχουν τόσοι λόγοι, αλλά απαραίτητη και η συναίνεση πάνω σε κοινούς στόχους. Εξάλλου, όλοι αυτοί που αγωνίζονται μέσα από τις οργανώσεις της Αριστεράς, όπως και οι αριστεροί που παλεύουν έξω από τα κόμματα, δικοί μας άνθρωποι είναι. Τους αλλάζουμε και μας αλλάζουνε, σε μια διαδικασία άλλοτε ευχάριστη κι άλλοτε επώδυνη, αλλά αναγκαία στο δρόμο των ριζικών μεταβολών.

Σ’ αυτή τη φάση, που τα σαρκοβόρα, εσωτερικού και εξωτερικού, έχουν πέσει σαν ακρίδες πάνω μας, πάνω στον τόπο και τους ανθρώπους, πάνω στα δημόσια αγαθά και τον εθνικό πλούτο, μόνο μια υπερσυγκέντρωση των δυνάμεών μας μπορεί να τους αναχαιτίσει και, γιατί όχι, να τους ανατρέψει. Μέσα στο Κοινοβούλιο και, πρωτίστως, έξω, στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, στους δρόμους και τις πλατείες, στις πόλεις, τα χωριά και τις γειτονιές. Μ’ αυτή τη λογική, πήρα την απόφαση να κατέβω με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας.

Στέλιος Ελληνιάδης

Τελειώνοντας να θυμήσουμε εμείς και ένα ακόμη από τα κατορθώματα του Στέλιου Ελληνιάδη, ένα video που τράβηξε και με οποίο ξεσκέπασε το αστυνομικό κράτος του ΠΑΣΟΚ και του Χρυσοχοϊδη - FBI τον Οκτώβριο του 2009 αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Γιώργο Παπανδρέου, τότε που οι περισσότεροι δεν υποψιάζονταν καν τί καταστροφή σχεδίαζε να επιβάλει ο "τρίτος ο μακρύτερος" Παπανδρέου στη χώρα.


Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ομάδα 30 περίπου αστυνομικών που βρισκόταν στην πλατεία των Εξαρχείων συνέλαβε τον γνωστό συγγραφέα Δημήτρη Παπαχρήστο.
Ο άλλοτε εκφωνητής του Πολυτεχνείου διαμαρτυρήθηκε όταν η ομάδα των αστυνομικών εισέβαλε στο καφε – βιβλιοπωλείο Φλοραλ στο οποίο πραγματοποιούνταν εκείνη τη στιγμή παρουσίαση ενός βιβλίου και συνέλαβε δύο νεαρούς μαθητές.
Την σύλληψη του Παπαχρήστου προσπάθησε να καταγράψει με το κινητό του ο δημοσιογραφος της ΕΡΤ Σωτηρης Δαματοπουλος, οπότε συνελήφθη και αυτός. 
Τελικά χάρις στο παρακάτω video που κατάφερε και τράβηξε ο Ελληνιάδης μάθαμε όλοι τί ακριβώς συνέβει.

 

Όλοι είδαμε τότε το συγκλονιστικό video από τη σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου  έξω από το Καφέ - Βιβλιοπωλείο "Φλοράλ", το οποίο τράβηξε και κατόρθωσε να διασώσει ο Ελληνιάδης παρά την σύλληψη και την κακοποίησή του από τους λυσασμένους μπάτσους ακριβώς για να του το πάρουν και να εξαφανίσουν τα ντοκουμέντα της απρόκλητης βίας που εξαπέλησαν ενάντια στο γιατρό Νίκο Μανιό, το συγγραφέα Δημήτρη Παπαχρήστο, τον δημοσιογραφο της ΕΡΤ Σωτηρη Δαματοπουλο και όλους τους παρευρισκόμενους οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την απρόκλητη έφοδο 30 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο "Φλοράλ" και την αυθαίρετη σύλληψη δυό νεαρών θαμώνων.

Για να θυμηθείτε τα γεγονότα εκείνης της ημέρας δείτε το  άρθρο του Στέλιου Κούλογλου στις 22.10.2009 και το άρθρο του Χ. Ε. Πολυχρονιάδη στο περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ Και σοσιαλισµός και βαρβαρότητα

Δείτε επίσης και την συνέντευξη που έδωσε ο Στέλιος Ελληνιάδης προσκεκλημένος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA την επόμενη μέρα της σύλληψής του και στην οποία περιγράφει αναλυτικά τα γεγονότα των ημερών.

1 σχόλιο: