Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Νέο χτύπημα ενάντια στην αυξανόμενη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέκο Αλαβάνο



Τη στιγμή που η πολιτική μάχη για την συντριβή των δυνάμεων του μνημονίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μετά το εκλογικό απότέλεσμα της 6ης Μάη, την ώρα που τα καθεστωτικά σκυλιά κάθε βαθμίδας έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση τρέλας και ανορθολογικής προπαγάνδας ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ και την δυνατότητα να εκφραστεί, για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση, με γνήσιο τρόπο η υπεράσπιση της κοινωνίας, την ώρα αυτή επιλέγει να παρέμβει πάλι η αριστερή πριμαντόνα του Γιώργου Παπανδρέου, ο πολύς Αλέκος Αλαβάνος.

Με ένα ακόμα αλλοπρόσαλλο κείμενο νουθεσίας προς τις δυνάμεις τις αριστεράς που δημοσίευσε στο site του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής με τίτλο «15 Σημειώσεις στο Πρόχειρο» για τις Εκλογές, για το Μνημόνιο και κυρίως για το Ευρώ απειλεί με τη σειρά του και αυτός την ελληνική κοινωνία με υποχρεωτική έξοδο από το ευρώ άν ακολουθήσει το δρόμο της καταγγελίας του μνημονίου, γράφοντας κι αυτός μαζί με όλους τους κοντυλοφόρους του καθεστώτος πως  "Δυνατότητα κατάργησης του μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός Ευρωζώνης." 

 και κατηγορεί την αριστερά, γράφοντας: 

"Υπάρχει η άποψη ότι αν η αριστερά πει στον κόσμο όλη την αλήθεια (ότι η έξοδος από το μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ) θα χάσει την επαφή της με την κοινωνία. Εδώ όμως διαχωρίζεται η αριστερά από τις άλλες δυνάμεις. Εκείνες παρασκήνια και κόλπα, αυτή αλήθεια και όλη την αλήθεια. Η αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική. Του δίνει τη δυνατότητα να επεξεργασθεί την ανησυχία του, που δεν είναι αβάσιμη. Δεν τον αφήνει να βρεθεί σε άγνωστο λιμάνι, να αιφνιδιασθεί, να στραφεί τελικά με μένος ενάντια στους υπαιτίους." 

Η γραμμή Αλαβάνου - και δυστυχώς για όλους αργήσαμε πάρα πολύ να το συνειδητοποιήσουμε - συμπορεύεται απόλυτα με τα αμερικάνικα σχέδια για την ευρωζώνη και το χτύπημα που αυτά μεθόδευσαν μέσω του Γιώργου Παπανδρέου ενάντια στον παγκόσμιο ρόλο του ευρώ σαν αποταμιευτικό νόμισμα και εναλλακτικό νόμισμα διεθνών συναλλαγών απέναντι στο δολάριο. 

Δείτε σχετικά, και το εξαιρετικά διαφωτιστικό άρθρο: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ 

Ο Αλέκος Αλαβάνος στήριξε τα σχέδια του Παπανδρέου τα δύο προηγούμενα χρόνια με κάθε δυνατό τρόπο.

Αποκρύπτοντας τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του και που θα μπορούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση παπανδρέου ήδη από τον Μάιο του 2010.


Διασπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που ακολούθησαν την ψήφιση του Μνημονίου δίνοντας μάλιστα το επιχείρημα στον παπανδρέου για δήθεν δημοψηφισματικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών.

Και ακόμη χειρότερα, μετά την διεξαγωγή των εκλογών, και ενώ δημοσίως πριν μεγαλοπιάνονταν με ηλιθιότητες για ελικόπτερα, στην πράξη έδωσε ο ίδιος αυτός ο «ελικοπτεράς» με το κύρος του πιο σκληρού δήθεν αντιπάλου του Παπανδρέου την αναγνώριση της δημοκρατικής νομιμοποίησης της Κυβέρνησης δηλώνοντας και επί λέξει στην απολογιστική σύσκεψη του μετώπου: « Το αποτέλεσμα … δεν λειτούργησε στην κοινωνία ως ήττα του ΠΑΣΟΚ και δε μας δίνει κι εμάς τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να λέμε, είστε χούντα, δεν έχετε δημοκρατική νομιμοποίηση, δε σας κάλυψε ο λαός».

Ολόκληρη η τοποθέτηση - σοκ -  στήριξης του Παπανδρέου από τον Αλαβάνο σε video εδώ: http://giatinkinonikiaristera.blogspot.com/2011/10/sok.html

(Μιλάμε για εκλογικό αποτέλεσμα όπου οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στο δεύτερο γύρο πήραν συνολικά περίπου 15% επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων! Αυτή τη νομιμοποίηση αναγνώρισε στον Παπανδρέου ο Αλαβάνος!)

Στη συνέχεια στις 28 Οκτωβρίου 2011, απευθύνει δήθεν έκκληση στον Πρόεδρο Παπούλια «να εφαρμόσει το άρθρο 42, παρ.1 του Συντάγματος. Και να μιλήσει πάλι στην καρδιά του λαού».


Ολόκληρο το κείμενο στήριξης του Παπούλια από τον Αλαβάνο μπορείτε να το διαβάσετε  εδώ στο blog για τη συστηματική διακίνηση των συστημικών ιδεών Αλαβάνου ( και της παρέας ). Και στην επίσημη ιστοσελίδα του μετώπου


Λες και ο Παπούλιας δεν έχει καταλάβει τίποτα για το έγκλημα όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετεί το αστικό καθεστώς από όλες τις δυνατές πολιτικές θέσεις.

Λες και δεν είχε καταλάβει τίποτα ούτε και για το νέο σχέδιο που καλούνταν να υπηρετήσει από τη θέση του προέδρου της δημοκρατίας κι ας του το ΄κανε λιανά (πιο λιανά πεθαίνεις) η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη στην περίφημη προσφώνησή της κατά την πρώτη τελετή ορκωμοσίας του στις 8/2/2005.

Δείτε το video. Θα εκπλαγείτε!

Σήμερα πάλι, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστική δύναμη σύγκρουσης της ελληνικής κοινωνίας με τις καθεστωτικές δυνάμεις, το μνημόνιο και την καταστροφή της χώρας , έρχεται πάλι από το πουθενά ο Αλαβάνος να απειλήσει ΚΑΙ από τη μεριά του την κοινωνία πως έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει υποχρεωτικά και έξοδος από το ευρώ και η Αριστερά δήθεν το συγκαλύπτει.

Ο Αλαβάνος παίζει το τελευταίο του χαρτί υπονόμευσης της κοινωνικής εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας (δήθεν εκ των έσω) τα καλύτερα επιχειρήματα στις εκπομπές τρομοκρατικής προπαγάνδας σαν την αποψινή 13.5.12 στην ΝΕΤ, όπου από όλες τις πλευρές (την Δημοσιογράφο της ΝΕΤ, τους εκπροσώπους ΝΔ Βαρβιτσιώτη και ΠΑΣΟΚ Σηφουνάκη) το παραπάνω κείμενο του Αλαβάνου έδωσε χρυσή λαβή για επιθέσεις από όλους απέναντι στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα καθεστωτικά φύλλα των εφημερίδων είναι επίσης έτοιμα να παραλάβουν στα πρωτοσέλιδά τους, τις τρομοκρατικές νουθεσίες του "πρώην".




Ας το πάρουν απόφαση όλοι. Ο Αλαβάνος πρέπει πλέον να μας αποδείξει πως δεν είναι με την πλευρά του καθεστώτος. Πρέπει πλέον να δώσει εξηγήσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση έχουμε κάθε δικαίωμα να τον κατατάξουμε μαζί με τα περίφημα σκυλιά που περιγράφει τόσο γλαφυρά στο σημείο 9 του παραπάνω κειμένου του όπου γράφει: "Όταν ένα παιδί τρομοκρατείται από τους σκύλους, δεν θα του πούμε ότι δεν υπάρχουν σκύλοι. Θα του πούμε ότι είναι φιλικά ζώα και πολλές φορές σώζουν ανθρώπινες ζωές."

Κι επειδή δεν τα κατάλαβε καλά ο Αλέκος του γράφουμε και το παρακάτω:

Όταν ένα παιδί τρομοκρατείται με τους σκύλους είναι γιατί ένα σκύλος κάποτε του επιτέθηκε. Και για να μπορέσει το παιδί να ζήσει φυσιολογικά με τους υπόλοιπους σκύλους θα πρέπει αυτόν τον συγκεκριμένο ειδικά σκύλο που του επιτέθηκε να τον ξεχωρίσουμε και να αποδείξουμε πως ειδικά αυτός, και όχι υποχρεωτικά όλοι οι σκύλοι, τρομοκρατεί. Έτσι, δεν θα μπερδεύει πια το παιδί το εχθρικό σκυλί που κρύβεται ανάμεσα στα φιλικά προς τους ανθρώπους περιμένοντας τη στιγμή για να δαγκώσει και έτσι μόνο δεν θα θεωρεί όλα τα σκυλιά εχθρικά!
 
ΥΓ.

Ας μας πει ο Αλέκος Αλαβάνος και τι ακριβώς κάνει η ΜΚΟ "ΕλληνικόΚαραβάνι Αλληλεγγύης", στη Διοικούσα Επιτροπή της οποίας συμμετέχει, μαζί με το φιλελεύθερο στέλεχος της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη:

Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης - Ταυτότητα

Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης διευθύνεται από τη Διοικούσα Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Τη Διοικούσα Επιτροπή αποτελούν οι κ.κ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ και ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ.

6 σχόλια:

  1. Πραγματικά, γιατί τώρα ειδικά αυτή τη στιγμή η παρέμβαση του τα κατά τα άλλα εξαφανισμένου Αλαβάνου;

    Και μάλιστα να είναι ενήμεροι όλοι οι δημοσιογράφοι για τις δηλώσεις του και να τις περιφέρουν;

    Περίεργα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιες ουσιαστικές παρατηρήσεις
    1ον)το κείμενο του Αλαβάνου καταθέτει αφενός μια πολιτική αντίληψη υπαρκτή στο χώρο της αριστεράς,σύμφωνα με την οποία τα μνημόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ευρωζώνη και την Ε.Ε και ως εκ τούτου η ρήξη με την πολιτική των μνημονίων συνεπάγεται ρήξη και με αυτά τα μορφώματα,και αφετέρου την αγωνία κάθε αριστερού ανθρώπου για το πως η "η μεγάλη αναταραχή,θαυμάσια κατάσταση" που διαμορφώθηκε με το εκλογικό τσάκισμα του δικομματισμού και την εκρηκτική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει με ένα πρόσημο θετικό για το λαό,για τη χώρα και την αριστερά.
    2ον)Το κείμενο χρησιμοποιήθηκε με τρόπο αισχρό από τη μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ προκειμένου να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η δυναμική του.Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο οτι ο Αλαβάνος αποσκοπούσε σε αυτή την εξέλιξη και θα ήταν μέγιστο λάθος να δέχεται επιθέσεις εξ αριστερών.Αντιθέτως θα πρέπει να καταγγελθεί η απεγνωσμένη προσπάθεια των μιντιακών υποτακτικών του μνημονίου να χτυπήσουν την αριστερά.
    3ον)Ας μην αναπαράγεται ένα κλίμα αντιπαραθέσεων σε μια περίοδο που το αιτούμενο είναι η μέγιστη δυνατή ενότητα της αριστεράς και του λαού με στόχο την οριστική ανατροπή της βαρβαρότητας που βιώνει η ελληνική κοινωνία τα 2 χρόνια του μνημονίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νομίζω υπερβάλλεις,
    μπορεί ο Αλαβάνος να έχει άδικο που παρενέβη τώρα, γνωρίζοντας -ως παλιά καραβάνα- πως ο εχθρός θα αξιοποιήσει ως και το ότι το μουστάκι του Χατζηλάμπρου (βουλευτή της ΚΟΕ) είναι παχύ, αλλά το να τσουβαλιάζεις ότι και τότε, το 2009-10 είχε άδικο ο Αλαβάνος είναι λάθος. Όχι γιατί απλώς τότε ο ΣΥΝ επανέφερε το ΣΥΡΙΖΑ σε μαγαζί του, μη κάνοντας το απαραίτητο άλμα, αλλά επειδή άλλος ΣΥΡΙΖΑ ήταν το 2009-10, άλλος ΣΥΡΙΖΑ είναι το 2011-12.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλιστα, η κριτική για να προφυλάξει κανείς την αριστερά από τη μπόμπα που πάνε να της αφήσουνε στα χέρια της είναι χτύπημα.
    Εγώ ακόμα περιμένω κάποιον να μας δείξει πως θα ζήσουμε μέσα στο ευρώ. Το ζήσουμε με την κυριολεκτική έννοια του.
    Η εμπάθεια είναι κακός οδηγός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά στο στόμα σας. Επιτέλους η γλώωσσα της αλήθειας για τον Παλαβάνο. Το 2009 βύθισε τη ριζοαπαστική Αριστερά σε μια απίστευτη κρίση αναξιοπιστίας εξαπολύοντας μια άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση με τον ΣΥΝ χωρις ποτέ κανείς να καταλάβει τον πολιτικό λόγο, πέρα από το ότι ήθεκλε πίσω το παιχνιδάκι της ηγεσίας που παλιότερα είχε βαρεθεί. Το 2010 διέσπασε τον ΣΥΡΙΖΑ και γελοιοποιήθηκε στις εκλογές καταστρέφοντας τη δυνατότητα ενος πλατιού αντιμνημονιακού μετώπου. Το 2011 συνέχισε να ζει και να αναπνεει έχοντας μοναδικό σκοπό να κάνει ζημιά στη ριζοσπαστική Αριστερά. Το 2012 ανακάλυψε τηη δραχμή, διέσπασε την ΚΟΕ και στο τέλος ξέμεινε μονάχος και ξεχασμένος, την ώρα της ιστορικότερης εκλογικής νίκης της Αριστεράς στη χώρα μας.
    Τώρα λύσσαξε και φόρεσε την κουκούλα του ταγματασφαλίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παλαβάνος,ταγματασφαλίτης,δόλιος διασπαστής του ΣΥΡΙΖΑ,δραχμολάγνος ή αλλιώς ο μετενσαρκωμένος Βελζεβούλ της ριζοσπαστικής αριστεράς.Μα τι αποθέωση της πολιτικής είναι αυτή;Όπως έλεγε και ο πρόεδρος Μάο "η πολιτική στο τιμόνι"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή